Direktlänk till inlägg 5 februari 2012
Det är lustigt men på kort tid nu har jag fått 2 kommentarer om att jag verkar så fokuserad på mat. Ja är det inte konstigt så säg, att jag fokuserar på det i min matblogg?? Finns ju en annan blogg också som det händer att jag skriver i även om lusten att skriva avtagit en hel del efter alla påhopp, men en vacker dag kanske jag kommer igen där också.
Så här blev fredagsmyset, kan tala om direkt att citronen kan minskas med hälften, vi tog också lite cayenne isf sv.peppar, tycker det blir bra till både avocado och räkor. Gillar också kombon mango och skaldjur så la till det här + lite rom.
Igår åt vi min "Köttfärsgryta med bönor" (recept finns här i bloggen) men isf för att ha paprika och torkade aprikoser i riset hade vi rå rödlök och mango som vi rörde i när det var klart, va nästan bättre med det.
Sen gjorde vi oss till lite Elle och jag och gjorde lite smördegssnurror till Mellon på Tv fyllde med feta & oliver och rökt lax, rödlök & philadelphia.
Idag tog jag fram en picnicbog vet inte riktigt än vad jag ska göra så antingen skär jag ner det och gör enklaste grytan som jag vet alltid blir bra, eftersom jag inte orkar kolla om jag lagt in den förut lägger jag in den igen isf
Goda grytan
Till många ;)
Paprika kan bytas ut mot t. ex vattenkastanj, morot eller likn, pulvret bör nog va med dock.
Lägg i en gryta:
1 kg fläskkött i sockerbitsstora bitar
5 strimlade paprikor i olika färger
5-6 scharlottenlökar eller 2-3 gula, grovt skurna
2-3 krosss vitlöksklyftor
5 tsk paprika pulver
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1,5 tsk salt
2,5 msk soja
1 brk tomater + 1/2 brk vatten
1 brk ananassalsa + 1/2 brk vatten (man kan ta 2 brk tomater om man inte gillar salsan)
Rör om, koka upp o låt puttra på spisen medans du gör nåt roligare. Klar e ca 45 min eller när köttet är mört.
Smaka av! Ät m potatis eller ris.
Har också varit sugen på potatisgratäng länge och när jag fick dagens nyhetsbrev från "Kokaihop" på mailen idag med det här
Potatis och kantarellgratäng
1 kg potatis, mjölig sort
1 st gul lök
1 st vitlök
1 dl vispgrädde
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kycklingfond
(1 knippe Färsk Timjan)
1 msk flingsalt
1 tsk svartpeppar från kvarn
4 dl kantareller
150 gram västerbottenost
Sätt ugnen på 200 gr
Skala och skiva potatis, gul lök och vitlök
Koka upp grädden, fond, salt, peppar.
Häll i potatis/lök och koka i ca 15 minuter
Stek kantarellerna i smör och krydda med salt/peppar.
Häll samman allt i en ugnsform och strö på riven västerbottenost.
Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Garnera ev med färsk timjan.
Så kanske jag gör nåt helt annat med köttet :) har ju ingen brist på kantareller i frysen precis. Kommer ett inlägg till ikväll isf.
Förslag mottages gärna.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|