Matsedeln

Direktlänk till inlägg 16 maj 2012

Ska det bli sommar?

Av Neta - 16 maj 2012 11:56

Ja men nu verkar det väl hoppfullt ändå? Iaf vad gäller värmen 16 gr får man väl inte klaga på så här års   

Tack för kommentarer om barnmaten. Till dig som frågade om jag alltid var ute på förmiddagarna och om dom alltid fick fika då så är svaret ja på det sista och nästan jämt på det första. Äter man frukost tidigt behövs ju ett mellis på fm och efter lunch sov dom ju. Har haft turen att ha kompisar som var barnlediga samtidigt och vi har varit ute tillsammans, regn bangade vi aldrig för men kanske snöstorm och 15 gr kyla.


Kommande långhelg, kan sakna husvagnstiden så här års då var det här första helgen man var där länge, på valborg flyttade man ut, vi stod alltså säsong när barna var små. Men denna helg var som regel allt klart och man kunde bara njuta.

Hoppas så klart på grillväder i helgen men även på rökväder    vad det nu är. Vi har mest rökt fisk och räkor men nu ska jag prova att röka fläskytterfilé.

Maten igår blev av språngtyp och matsäck, yngsta hade bal i stan och skulle äta där, vi tänkte först gå ut och äta medans vi väntade men ångrade oss och tog en snabb hamburgare hemma innan vi åkte och tog sen med varmkorv i termos till kvällsmat eller vad man ska kalla det.

Hälsade på min syster och fick en god äppelkaka med vaniljsås och sen var vi ute lite innan vi satt oss i bilen, tog en korv och fick vänta nån timme till hon festat klart.


Tänkte då på det här med kokt varmkorv hur olika det är när man köper det ute t.ex Det är inte många som kan koka korv, dom lägger den bara i vatten och värmer och så smakar den därefter också, d.v.s ingenting.

Varmkorv ska för det första inte koka för då spricker den ju, utan man kokar upp vatten, lägg korven i grytan, tillsätt vatten så det precis täcker och ta upp korven igen. Koka upp vattnet  med 1 msk salt, 5 kryddpepparkorn och ett lagerblad i. Lägg i korven, lägg på ett lock och ställ grytan åt sidan i 10 min. Är korven fryst gör samma sak men låt korven vara med vid uppkoket men dra sen åt sidan direkt och stå 10 min då också.

Vi tar ofta med korv m bröd till stranden eller på andra utflykter i mattermos det är väldigt smidigt tycker jag. Då lägger jag korven kall i den kokar upp vattnet med kryddorna och slår i det i termosen och den håller sig varm upp till ett par dygn faktiskt, det vet jag eftersom man inte ätit alla ibland och öppnat termosen först dan efter hemma.


Ska återkomma med mera tips på utflyktsmat en annan dag, det börjar ju bli säsong för det nu.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards