Direktlänk till inlägg 25 februari 2012
Idag ska vi äta Grekisk kyckkling, den kan göras dels som gryta med såsen som i receptet eller så steker man kycklingen för sig och gör såsen separat. Koka då bara hop grädden med smulad feta och kryddorna i ca 3 min. Lika god med oregano eller timjan. Serveras med ris eller pasta.
GREKISK KYCKLING 4 port.
4 st kycklingfiléer, ca 400 g
ca 1 tsk salt
1 krm sv.peppar
50-100 g fetaost
1-2 tsk torkad oregano eller timjan
2 dl grädde
1 "näve" svarta oliver
Skär kycklingen i bitar och fräs i stekpanna
Salta och peppra,
Smula över fetaosten, oreganon och häll på grädden.
Rör om och låt det puttra ca 10 min
Garnera med oliver
Servera med ris eller pasta och sallad.
Idag ska vi äta den med pastaspiraler men oftast äter vi den med färsk bandpasta. Idag blir nog kryddningen med timjan.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|