Direktlänk till inlägg 16 februari 2012
Det är det man får ägna sig åt när man inte har alla ingrdienser hemma.
Det låter iaf mycket bättre än att improvisera och "Man tager vad man haver" sa ju kajsa Varg.
Jag tog fram en bit rostbiff, inte den vackraste köttbit jag sett så bestämde mig för en porterstek först, men har ju ingen porter... Ja det var lite senor i köttbiten så jag ville iaf koka den.
Den vägde kanske 4-500 g
Gned in den med salt och brynte den runtom i en gjutjärnsgryta
Hällde på ca 3 dl vatten, 3 msk oxfond, ½ dl rödvinsvinäger och ½ dl japansk soja
Klickade i 1 dl svart vinbärsgelé
Klyftade 2 gula lökar och skivade 2 stora vitlösklyftor
Lag i 5 svartpepparkorn och 1 tsk torkad timjan.
På med locket och den fick puttra en timme, vände den och körde ca 40 min till.
Silade skyn, blev ca 4 dl, tillsatte 1 dl matlagningsgrädde och 2½ msk mjöl, kokade 3 min.
Satan i gatan va gott det blev med potatis, vinbärsgele och vänskapssallad
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|