Direktlänk till inlägg 20 januari 2014
Först vill jag då ge er receptet på soppan Elle serverade gästerna idag.
Thaisoppa
1,5 l kokosmjölk
0,5 l vatten
2 st citrongräs
1 st limeskal o saft
2 msk röd curry
1 msk socker
2 klyftor vitlök, pressade
1,5 cm ingefära
2 msk kycklingfond
Maizenaredning
Salt och peppar
Blandade grönsaker i strimlor hon hade, Morot, paprika, salladslök, sockerärtor, minimajs och vattenkastanjer
Gör så här:
Fräs curry och vitlök i olja.
Tillsätt citrongräset efter att du delat det på längden och bankat bitarna – då kommer smaken fram.
Tillsätt riven ingefära, socker och fond.
Koka upp och låt sjuda 5-10 min.
Ha i limesaft och efter smak och krydda ev med salt och peppar.
Sila bort ev citrongrässtrån och häll tillbaka soppan i grytan
Red av till önskad konsistens.
Ha i de grönsaker som du vill i den kokande soppan, ge ett uppkok och dra av från värmen.
Servera med kyckling, räkor och klippta nudlar i skålar bredvid.
Veckans sallad:
En favvo i repris
VÄNSKAPSSALLAD.
1 l strimlad vitkål
5 grovrivna morötter
1grön & 1 röd paprika i strimlor
1 fint strimlad purjo
2-3 tunt skivade saltgurkor, el. ättiksgurkor
DRESSING:
Blanda och koka upp:
1 dl rapsolja
1dl äppelcidervinäger
1 tsk salt
1 msk socker (utesluts om du tar ättiksgurka)
3-4 tsk salladskrydda
Blanda alla grönsaker, gärna i en plastskål med lock.
Häll den kokande dressingen över.
Sätt på locket, skaka så allt blandar sig.
Låt locket sitta på några minuter.
Hållbar 1 vecka i kylen.
Månd:
Lasagnette, lägg valfri aldentekokt pasta i en smord ugnsform, gör en köttfärssås med 3 dl mjölk i, red den lite
Häll över den och riven ost
Gratinera i 225 gr i 30 min
Tisd:
Pankopanerd filé av vitfisk steks i smör, serveras med remoladsås, ärtor och citronklyftor
Remouladsås
3 dl kladd (majjo, gr.fil eller matyoghurt i lagom blandning)
1 liten finhackad lök
2-3 msk bostongurka
1 kokt hackat ägg
1 kn klippt dill
1 tsk torkad dragon
½ kn klippt persilja
saft av ½ citron
1-2 tsk kapris
salt & peppar
Rör ihop och låt dra minst 1 timme innan servering
Onsd:
Torsd:
NUDELSOPPA,
5 dl höns el. kycklingbuljong
2 st färdigstekta kycklingbröst, fint tärnat
1 st morot, fint tärnad
½ färsk gurka, i små tärningar
100 gr glasnudlar, sönderbrutet i skedvänliga bitar
2 msk japansk soja
salt, peppar, timjan
olivolja
Fräs gurka och morot i pyttesmå tärningar i oljan.
Slå i buljong, soja och kyclingtärningar, krydda.
Småkoka 5 min, lägg i sönderbrutna risnudlar.
Koka till nudlarna är mjuka, krydda.
Fred:
Hemgjord pizza på SaraLee pizzakit
Lörd:
Fjärilskotletter med klyftpotatis och dragonsås.
Dragonsås
50 gram smör
2 msk vetemjöl
1 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk citronsaft
0,5 dl hackade färska dragonblad, 2 tsk torkad eller 0,5 dl inlagd dragon
0,5 dl hackad färsk persilja eller 4 msk hackad fryst
Salt och vitpeppar
Sönd:
Potatisgratäng med tärnad kassler o purjolök i
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|