Matsedeln

Alla inlägg den 10 januari 2014

Av Neta - 10 januari 2014 15:33

Dom ploppar upp som svampar ur jorden sen Kanelbullens dag infann sig. Verkar som nån slags avundsjuka, ska kanelbullen ha sin dag så ska xxx ha sin också.    Nej tacka vet jag förr i tiden, då behövde vi bara hålla reda på kräftpremiären, fetisdagen och våffeldagen (kanske nån mer också).


I veckans nummer av Land finns en kalender där alla matdagar är utsatta. Vissa månader, oktober t.ex så svämmar det nästan över, hela 9 st medans stackars juli bara har en enda. En väldigt malplacerad sån dessutom för vem käkar så tung mat som palt mitt i sommaren??? Nej då tycker jag den kan byta dag med Gräddtårtans dag i oktober och så kan väl den dagen få inleda fruntimmersveckan i stället, eller va tycker ni? Vem är det förresten som bestämmer att dom här dagarna ska vara? Skulle vilja ha ett samtal med den personen.


Om vi då börjar från början så är det Internationella pizzadagen den 1 Januari, jo jag har ju sett i tidningarna att den här dagen slår pizzabagarna rekord. Så ok då! Själv gnager jag nog fortfarande på jul o nyårsmatens rester där.

Veganpizzadagen är den 29 januari! Varför då undrar jag när det bara är 3 dar till Vegetariska dagen den 1a Februari? Är det nån sorts vegannyårsafton den 28 januari?


I Februari är det också Geléhjärtats dagAlla Hjärtans Dag den 14e, äntligen en grej som känns på rätt dag. Grapefruktens dag den 25e känns också helt ok, där behöver vi väl alla vitaminer vi kan få i vinterkylan.


I Mars är det Fetisdagen den 4e, ja men absolut och inte en semla före den dagen! I år delar den dag med Pannkakan, men pannkaka o semla på samma dag? Blir inte det väl mastigt?

Dagen efter, 5e är det Cheese Dodle day, men hallå en onsdag? Kan vi inte flytta den till fred den 7e? Fredagsmys liksom!

Den 13e är det Mazarindagen och den 25e en gammal bekant, Våffeldagen.


I April är det Lakritsdagen den 12e, i år en lörd t.o.m Surdegsdagen den 14e, Påskäggsdagen den 19e på påskafton, står dock inte om det är godisäggen, de målade eller ägghalvorna som menas.     Polkagrisens dag på påskdagen den 20e.


I Maj så delar Moroten och Nässlan dag den 6e, men hallå morötter i Sverige är ju knappt sådda då, vore inte den dagen lämpligare i augusti? 11 maj är det Chokladbollens dag och den 27e delar Osten och Muffinens dag.


Juni inleds med Mjölkens dag den 1a, ja men det är ju lämpligt där i alla kosläppens tid. Den 6e blir det körigt för då är det Fruktens, Färskpotatisens och Sillens dag. Sen den 18e en dag som jag gillar, Picknickens dag!

I den här månaden saknar jag faktiskt en dag, Jordgubbens dag! varför har inte den en egen dag?? Tror jag instiftar den på skolavslutningens dag, då blir den visserligen lite olika både ute i landet och år från år, men jag köper det.   


I Juli är det då Paltens dag den 13e.


I Augusti känner vi igen Kräftpremiären den 8e och den följs av Rulltårtans dag dagen efter den 9e. 20e är det Honungens dag, 21a Surströmmingspremiär och den 23e Köttbullens dag!


I September delar Svampen och Ostronet dag den 7e, den 11e är det minsann Kebabens dag, den 19e Messmörets dag och den 26e har Skolmjölken fått en alldeles egen dag och den 29e, en dag som nog behöver vara daglig för många av oss, Kaffedagen.


4 Oktober är det ju Kanelbullens dag, den 6e Gräddtårtans dag, den 12e Äggets dag, den 14e Räkmackans dag, 15e Fetaostens dag, 17e Grynkorvens dag, 25e Världspastadagen, 26e Potatisens Dag och till slut den 31a Pumpadagen på den riktiga Halloween.


November inleds med Internationella Vegandagen (va ytterligare en vegandag??) som delar dagen med Lutfisken, men hallå borde inte det vara 9 dec?? Den 6e är det GustafAdolfbakelsens dag och dagen efter den 7e, Kladdkakans dag. Den 11e är det Mårten Gås och den delas med Chokladens dag, ja den kan väl behövas i novembermörkret. 13e är det Smörgåstårtans dag följd av Ostkakans dag den 14e. Wienerbrödets dag den 22a och till slut Kåldolmens dag den 30e.


December saknar jag också en dag i, Glöggens dag, varför finns inte den? 1 dec vore väl bra där?

Det är iaf Pepparkakans dag den 9e, Lussebullens dag den 13e, Kakans dag den 18e och Skinkans och Grötens dag på julafton den 24e.

Här saknar jag förresten flera dagar! Borde inte Kalkonens dag vara den 25e Revbensspjäll och Bruna Bönor ha 26e? 27-28 kunde ju vara Internationella restdagar!

Hummer och Oxfilé ska så klart ha en dag den 31a här!!


Saknar ni någon? Tycker ni någon ligger alldeles på tok?




Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards