Matsedeln

Alla inlägg den 7 januari 2014

Av Neta - 7 januari 2014 01:04

Hade en period under min sjukskrivningstid då jag inte fick stödja så mkt på knät och satt då mkt vid datorn.


  Klicka på bilden för större

Då gjorde jag mappar i datorn där jag samlade alla recept. Gjorde olika kategorier så man snabbt skulle hitta. Saknas en mapp på den här bilden som har en egen rad "övrigt" där har jag tillagningstider, omvandlingstabeller och vissa recept, oftast inte ens mat som det inte finns nån kategori för.


  Så här ser det t.ex ut under "Fläskkött" tog lite tid så klart att skriva in alla jag hade i häften och receptböcker men numera kopierar jag mest från andra sidor, kompisar och veckotidningarnas hemsidor.

Tänker också att det här blir ett bra arv efter mig sen, vet ju själv att jag ibland kommer ihåg saker som mormor och farmor gjorde och det är inte alltid man hittar det. Det här ska finnas kvar till mina barn och barnbarn.

Ska köpa en padda till köket också som jag kan ställa på kokboksstället, nu skriver jag ofta ut recepten och även om jag spar pappren ett tag så slängs det ju till slut efter några ggr användning. Har också kvar de böcker jag skrivit in recept i. Där finns det jag använder mest.


 

Firade att helgerna är över med denna lilla bakelse idag, tjejerna som gjorde och jag trodde nog inte dom skulle bli så stora.   Fyllning med färskost, ägg o caviar och nån röra med crabsticks på kantskuret formbröd. Krossade ostbågar runt och räkor, ägg, oliver och mandariner uppepå.

Men den gick i, vi åt tidigt idag slog liksom hop lunch och middag och den här gjorde vi till farsen vid 21, som jag för övrigt tyckte va lite småjobbig. Eller är det för man har höga förväntningar på Eva R och Fredriksdalsteatern?


Funderar på att testa den där 5:2-dieten. Ha måndag och torsdag som mina fastedagar och då göra en äggröra till frukost. Soppa och frukt för resten. Frukten som en smoothie på kvällen kanske. Hittade den här kaloritabellen hos "Må bra" så ska sätta mig och räkna lite på de vegetariska sopporna jag har. Ni får följa med på min resa här om ni vill.

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards