Direktlänk till inlägg 23 februari 2012
Trots att jag blandade matlagningsyoghurt och gräddfil i går blev räksalladen väl lös. Har ni något tips på hur jag ska få den fastare? Minska "kladdet"? Röra i en äggula? Den blev iaf väldigt god.
Är lycklig ägare till en sån här från bl.a Jula, bilden kommer därifrån
och idag åt vi hemrökt lax med potatis broccoli och resterna av räksalladen.
Röka lax till 4, detta behövs
400 g laxfilé
havssalt
Gult senapsfrö
1 st röklåda ( ABU-rök )
ca 2 msk alspån
rödsprit till brännarna
Krossa senapsfrö i mortel och krydda laxen med havssalt och frön.
Rök laxen i 10-12 min låt den sedan svalna så att saltet tränger in i fisken.
Det är gudomligt gott och man kan göra mkt kul i en ABU-rök, det är egentligen bara fantasi som gäller. Den kostar inte mer än ett par hundralappar men är väl värd sina pengar. Prova t.ex att röka egen ost, vanlig hushållsost går bra det är mumma det
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
12 | |||
13 |
14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 |
|||
20 | 21 | 22 |
23 | 24 |
25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | |||||||
|