Matsedeln

Direktlänk till inlägg 1 februari 2012

Lunch & Middag

Av Neta - 1 februari 2012 22:35

Tyckte jag fick hop maten rätt bra idag, till lunch blev det Avocadosoppa med kräftstjärtar


  Jättenkel att göra, går snabbat också. Du kokar upp 1 l hönsbuljong, under tiden gröper du ur 2-3 avocado beroende på strl, mosar avocadoköttet med några droppar citron så det inte mörknar. Kryddar med cayenne och salt, vispar 1 dl grädde och blandar med avokadmojset.

När buljongen kokat upp och är klar så vispar du i alltsammans i den med en ballongvisp så det blir lite skummigt.

Serverar med lite skaldjur i tallriken, toppar med fraiche och en romklick om det ska va "te fint" men här åts den utan topping idag. Vill man kan man ha lite tärnad avocado i tallriken också.


Nu ikväll blev det Tacofisk


          


 

 

 

TACOFISK MED CHIPS

 

 

 

 

600 gr fiskfilé, tinad

 

1 tsk salt

 

margarin till formen

 

2,5 dl mellangrädde

 

0,5 – 1 dl tacosås medium eller hot

 

2 dl riven texmexost

 

15-20 tacochips

 

Sätt ugnen på 225 gr.  Salta och vik ihop fileérna om de är tunna. Lägg dem i smord ugnsform.

 

Blanda grädde, tacosås och osten, häll det över fisken. Krossa chipsen och strö det över fisken. Stek fisken mitt i ugnen ca 25 min.

Servera med kokt potatis och sallad.

 

 

 Vi åt den med pressad potatis och grönsaksstavar idag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards