Matsedeln

Direktlänk till inlägg 12 januari 2014

Tacotoast och korv i ugn

Av Neta - 12 januari 2014 01:49

Vi brukar ju inte precis äta tacos varje fredag, men igår var ett undantag då gjorde jag dom här.


Frasiga varma tacomackor

 

 

För 4

 

300 g nötfärs

1 finhack gul lök

2 msk olivolja

½ hönsbuljongtärning

½ påse tacokrydda

1 brk, 400 g majs, avrunnen

1 brk kross tomater

3 msk hackad persilja

1 påse texmexost

8 skiv vitt bröd

½ liten squash

 

Garnera med franska örter och servera med sallad

 

Fräs löken i oljan i en gryta ca 3 min

Tillsätt färsen och fräs den smulig ca 5 min

Smula i buljongtärningen och blanda om

Vänd ner majsen och blanda i de krossade tomaterna och tacokryddan

Låt det småputtra ca 20 min och låt det svalna

 

Blanda färsen med hälften av osten och persiljan

Sätt ugnen på 225 gr

Rosta brödskivorna lätt i brödrost utan att de tar färg

Lägg dem på en pappersklädd plåt

Fördela färsblandningen över brödskivorna

Lägg på tunna skivor av squash, strö över resten av osten

Gratinera mitt i ugnen 5-8 min

Garnera med örterna och servera med sallad och en kall öl.

 

 

       

Skippade dock persiljan, hyvlade squashen på mandolinen och saltade dom lite så det drogs ur en del vätska. Hade lite mer färs än i receptet, skulle ju vara vår middag så jag fick göra dom lite toppiga och det i sin tur gjorde att det mesta av osten ramlade av. Tror också det är bättre att köra med hela skivor av ost på och ha den rivna i färsen. Finns ju sån hamburgerost att köpa. Gott var det iaf och mätta blev vi.



Dagens lunch blev en mozzarellaomelett, så gott i sin enkelhet.


         


Idag gjorde jag frukostkorv i ugnen, delade korvarna på längden och gröpte ur hälften av korvsmeten med en tesked

Hackade 3 smålökar, kärnade ur och hackade ner 1 tomat och hackade även 3 cornichons och korvrafset .

Fyllde korvarna med hacket, lindade baconskivor runt, lade resterande fyllning som en sträng på mitten och gratinerade ca 20 min i 225 gr. Jättegott! Åts med potatis, broccoli och råkostsallad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards