Matsedeln

Direktlänk till inlägg 15 januari 2012

Elles födelsedagsmiddag

Av Neta - 15 januari 2012 01:11

Äldsta dotra fyllde 25 idag, kom hit med famnen full av mat och hamster redan igår för hon ville vakna här. Hon bor ju bara i en liten etta iofs med riktigt kök så vi har varit där och ätit också men hon ville bjuda på middag här hemma nu iaf.

Så hon grattades så klart redan till frukost med smycken, ministekpanna och bok :)

Var bara vi närmaste som firade idag för nästa lö har hon lånat huset igen, och ska ha övrig släkt o vänner här på salladsbuffé, ja vi får också vara med.   


Så idag fick vi kycklingfilé med rödvinsås och potatisstrudel. Det där sista var ju en nyhet men hon ville göra nån kul potatis och då inte bara kulpotatis....  


 


Potatisstrudel

 


 1 ark smördeg ca 30 x 30, tinad
3 st bakpotatisar, skalade och rivna
 1 st vårlök, strimlad
 2 msk vita sesamfrön
 1 st ägg, uppvispat
Lite salt och peppar

 

Sätt ugnen på ca 180 gr

Stek den rivna potatisen samt vårlöken lite lätt i smör, salta och peppra. Låt svalna.

Rulla ut ett smördegsark och fördela potatis/lökröran på ena sidan, rulla ihop till en rulle.

. Pensla rullen med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Skär i 5 cm tjocka bitar vid servering.

 

Det var faktiskt riktigt gott, vår blev kanske aningens för dåligt salt men det är ju nästan typenligt när det gäller potatis, går det att salta den för mycket? Jo jag vet en bloggläsare som gjorde mina potatisklyftor häromdan iofs och glömde dom i salt....    men annars.

Elle hade sett det här på "Halv 8" och nog kan jag tänka mig att göra det fler ggr.

 

Rödvinssåsen gjorde vi på känn, 3 dl vatten + 1 msk kycklingfond, 1 dl matlagningsgrädde, 1 dl rödvin fick koka 3 min med en nypa timjan i, och sen redde vi med maizenaredning. Salt o peppar förstås.

 

Kycklingfiléerna stekte hon i ugnen, penslade med smör o soja och lite grillkrydda på.

 

Fick en cheescake till kaffet med citronkladd och jordgubbar och smultron från trädgården i gelé.

 

Mumsfilibabbamiddag va det   Tack för den hjärtat!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards