Matsedeln

Alla inlägg den 1 januari 2012

Av Neta - 1 januari 2012 15:27

Hade en lugn och härlig nyårsafton igår, gick ut vid 12-slaget och skålade med grannarna och skickade upp en himmelslykta annars trynade vi mest i soffan.


     Hade glömt att pensla formarna med olja så det gick lite knackigt att få ur caviarkransen, den blev inte så snygg som den brukar men smakade lika gott för det. Lite sallad och skaldjur, samt sikrom till den.


     Ankan blev också god, men vi konstaterade att det var lite för mycket jobb för så lite mat, 2.6 kg anka räcker till en måltid för 4 och de inte så fina köttbitarna till en paj, soppa eller sallad kanske. Så vi kör nog på ankbröst i fortsättningen men kul att ha provat iaf. Såsen blev väl fet för mig, tog kanske 2 dl av ankskyn, hade räckt med 1/4 del av det tror jag. Jag tog iaf reda på all sky man kan ju ha lite av det både i soppor och sås till kyckling. Gjorde hasselbackare till och sen hade vi smörslungad sparris och en sallad på roman och rosésallad med lite granatäpplebalsamico på.


  Dottern gjorde fruktsallad i sockerlag på hallon, fr. mango, fr. ananas, blod- och vanligapelsin och blå och gröna vindruvor.

Den blev jättegod precis som den var.


  Vickning efter 12-slaget blev minikrustader och kex, vi gjorde sen 2 röror en med stiltonost, päron och matyoghurt och en med fetaost, hackade gröna oliver och matyoghurt, hade lite sikrom, räkor, gräddfil och rödlök också.


Maken hade lovat att hämta dotra i grannbyn om det behövdes så då drack ju han inget, så blev att vi alla bara drack cider till maten och pommac på 12-slaget :) helt ok det också, jag måste inte dricka bara för att det är nyår :)


Idag ska vi äta lite köttbullar och prinskorv med en ugnsomelett, skönt bli av med julköttbullar o prinskorven blir bara för gammal i frysen annars.


God fortsättning på er!



Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards