Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Paj

Av Neta - 13 januari 2012 17:10

Paj är bra fredagsmysmat här, alla gillar det även om vissa petar ur t.ex svamp    

Ikväll blir det en quich med ost & skinka, lite purjo och röd paprika åker i också för färgens skull.


Pajdeg av vetemjöl

 

2.5 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

125 gr smör

1-2 msk vatten


Hacka ihop, gärna i matberedare

Vila 1 timme i kylen

tryck ut den i smord pajform

Förgräddas i 200 gr 10 min

 

Tärnar skinka, strimla purjo och kör den nån minut i micron, skär en röd spetspaprika i ringar och lägg det i det förgräddade skalet.

Fördela riven ost (ganska grovt riven) över det, går väl åt 2-3 dl, vispa hop 3 ägg och 2.5 dl mjölk, krydda det med salt, peppar och lite paprikapulver, grädda på 22 gr i ca 40 min.

Låt den stå till sig lite innan ni äter, en är godast ljum.

 

Egentligen är det ju bara fantasin som sätter stopp för vad man har i en paj, men ost, ägg, mjölk och kryddor är ju det som gör pajen.

 

Har även en pajdeg som inte behöver förgräddas

 

DEG:

50 g smör

 

4 dl mjöl

 

1 ½ dl mjölk

 

2 tsk bakpulver

 

tryck ut den i formen, nagga fyll och grädda.

 

Går ju också bra att göra galler eller lock över sin paj om man vill det.

Förutom de traditionella pajdegarna kan man använda fryst, tinad smördeg, blir lite frasigare och lyxigare. pensla ev galler eller lock med uppvispat ägg då.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards