Direktlänk till inlägg 8 januari 2012
Fast den gjordes på fläskytterfilé vilket ju inte är något annat än en halv benfri kotlettrad. Min pappa som hade en charkuterifirma och åkte omkring i Luthagen i Uppsala och sålde fina filéer och annat till butikerna skulle vända sig i sin grav om han hade fått uppleva styckningsdetaljer som just detta eller t.ex nötbog. Jag är glad att han slapp det. Men det är ju gott och tillaga iaf.
Idag täckte vi botten i en form med lite brytbönor som gått 4 min i micron med lite salt. Kokade lite råskalad potatis till mos. Stekte fläskytterfiléskivor o lade på bönorna.
Kokade en svampstuvning på champinjoner och matl.grädde, klickade mos som vi rörde i en äggula i runt kanterna och hällde stuvningen i mitten. Strödde på lite riven ost och gratinerade 20 min 225 gr. Kryddade allt det andra under resp. tillagning med salt o sv.peppar
Enkelt gott och framförallt bekvämt, gillar "allt i ett" gjorde sallad på romansallad, rödlök och röd spetspaprika som vi bara dressade väldigt lätt, 1 tsk av varje olja o vinäger + salt o peppar.
Åt framför TVn till programmet om BAO
Till fikat lite senare det absolut sista av hallon & marängtårtan
Och nu är det äntligen dags för vardagsmaten
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|