Matsedeln

Direktlänk till inlägg 7 januari 2012

Pizza m.m.

Av Neta - 7 januari 2012 22:38

Gick bra igår med kinagrytan, det som är lite tråkigt när man gör den dan före är ju att grönsaker och frukt blir lite missfärgat av sojan, men som tur är förändras inte smaken, man äter ju iofs med ögonen också.

Vi började med ett glas Martini rosé,´och lite "pinnmat" prosciuttorullar med mozzarella o tomat. Marinerade först osten lite innan vi gjorde dom.

Vi körde en favorit i repris från nyår till dessert, den frysta hallon och marängtårtan, men nu gjorde vi egen maräng efter receptet (se inlägg "Nyårsfikat" 31/12) och den blev nog aningens godare, den lilla teskeden med citronsaft fyllde sin funktion också. Den blev ju aningen mörkare med egen maräng och vi mixade hop glassen i stora mixerkannan igår, men ska nog köra med mixerstaven som vi gjorde i nyår i fortsättningen, blev bättre i både färg och hallonsmak, kannan tog inte sönder riktigt allt.


     Här ser ni skillnaden, den med chokladsås är den vi åt igår. Inget fel på den heller men vi visste ju skillnaden, så se till att hallonen är mixade så att alla kärnor är sönder om ni gör den.


Åt lite rester till lunch idag och gjorde pizza till kvällen.


 


Pizzadeg

 


½ paket, 25 g jäst
2 ½ dl vatten
2 msk Olivolja
2 krm salt
6 dl vetemjöl

 

Smula jästen i en bunke.
Lös upp den
i vattnet och tillsätt olivolja och salt.
Blanda in vetemjöl till en smidig deg.
Låt jäsa 1 timme under bakduk.

 

 

 

Tomatsås till pizza

 

1 röd lök (eller gul lök)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förpackning krossade tomater á 500 g
2 msk chilisås
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
1 tsk oregano

 

 

Fräs hackad lök och finhackad vitlök i en kastrull med olivolja tills löken är mjuk och blank.

Tillsätt tomater, chilisås, salt, svartpeppar och oregano och sjud såsen i ca 20 minuter. Låt såsen kallna.

Pizzasåsen/tomatsåsen går bra att frysa in, om man inte använder allt.

 

Sen är det ju bara gräva i kyl o frys och se vad man har till fyllning

 

  Det här fanns hos oss + lite skivat äpple och ost så klart.

 

     Pensla hela pizzan med olivolja, bred på tomatsås och ha på rejält med ost, fyll den och strö på ytterlihare lite ost. Pizzasallad gjorde vi på rödkål.

 

Blev helt ok





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards