Matsedeln

Direktlänk till inlägg 2 januari 2012

Sparrissoppa a la Erik Lihm

Av Neta - 2 januari 2012 17:33

  Sparrissoppa a la Lihm, bild från TV4


Dansbandsnörd som man är så måste jag ju om jag ska göra Sparrissoppa göra Erik Lihms :D


 

Sparrissoppa

.


1 1 st gul lök
2 2 buntar sparris, 400-500 g
25 25 g smör
5 5 dl mellanmjölk
1-2 1-2 msk kycklingfond
1 1 dl grädde
Vitpeppar, efter smak
Salt, efter smak

Till servering
Bacon
Crème fraiche
Persilja

 

 

1. Finhacka löken.

2. Skala eventuellt sparrisen längst ner eller bryt av den träiga delen.

3. Skär sparrisen i mindre bitar.

4. Fräs löken i smör utan att den får färg.

5. Koka sparrisen snabbt, 3-5 minuter, tills den är precis mjuk.

6. Mixa mjölk, grädde, sparris, lök, kycklingfond.

7. Smaka av med salt och peppar.

8. Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

9. Vid servering
Värm upp soppan.

10. Toppa med fraiche o bacon

 

Men som vanligt gör jag lite efter min egen skalle så jag tog schalottenlök och en liten bit rotselleri som låg och skräpade i kylen fick också följa med, dubblade vätskan eftersom detta inte ingick i en 3-rätters, sen skar jag ner lite av den lättrimmade julskinkan och hade till, isf bacon. Fraiche behövdes inte tyckte vi, men däremot redde vi den lite med maizenaredning.

 

  Fick försöka fota snabbt som 17 innan skinkan hann sjunka    Lyckades ju nästan iaf. Gott och väldigt mättsamt blev det iaf så nu har vi soppkoma här.   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards