Direktlänk till inlägg 29 januari 2014
I morse kände jag att jag nog inte skulle fixa att göra rösti men hade tagit fram fläsk och visste samtidigt att jag hade en del rotfrukter och en purjo som jag behövde ta reda på. Så jag slängde ut en fråga i matgruppen på fejjan och fick ett tips jag blev lite nyfiken på.
Beordrade L att skära det hårda medans jag gick på purjo o stjälkselleri. Kålrot, morot, palsternacka o rotselleri + det jag skurit gick i det kokande salta vattnet efter koktider.
Bjuder er förresten på det kokschema jag hittade och genast sparde i min kokbok på datorn. Varsågod att kopiera.
KOKTID ROTFRUKTER
Jag kokade upp 3 dl matlagningsgrädde med salt, sv.peppar o riven pepparrot i en egen kastrull medans rotfrukterna, skurna i sockerbitsstorlek rann av. Kokade tills det blev lite simmigt och rörde sen ner kanske 1 liter av rotfrukterna. Åts alltså med stekt fläsk och det bästa är att nu har jag ett par burkar färdiga rotfrukter i frysen också, bara stjälpa i nån soppa eller gryta. Prova det här för det var gott!
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|