Direktlänk till inlägg 26 januari 2014
Veckans sallad:
Netas råkost
2 morötter
1 pkt sparrisbroccoli
1 röd spetspaprika
½ pkt sockerärtor
1 brk minimajs
½ röd chili (mild)
1 stort Granny Smithäpple
½ dl olivolja
2 msk vit balsamico
2 tsk salladskrydda
½ tsk salt
1-2 krm grovmalen sv.peppar
Skala morötterna, fortsätt sen o gör strimlor med skalaren
Ansa och dela buketterna och broccolistjälkarna i mindre bitar
Halvera, kärna ur och skiva paprikan
Ansa och skär ner sockerärtorna
Häll av och dela minimajsen i mindre bitar
Kärna ur och hacka chilin
Skala, kärna ur och tärna äpplet
Rör ihop dressingen och blanda alltsammans, låt den dra minst en timme, gärna längre.
Månd:
Kokt fisk med hummersås och potatis
Gör en sås på
2 msk smör
3 msk mjöl
2 ½ dl fiskbuljong
2 ½ dl mjölk
1 msk hummerfond
Fräs hop smör o mjöl, spä med vätska + fond, koka 3 min, smaka av.
Tisd:
Korv Stroganoff m ris och rivna morötter
Onsd:
Rösti med stekt fläsk och cole slaw
Rösti
Till 4
5 potatisar
½ gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
2-4 msk smör
skala och riv potatis och gula löken grovt
låt rinna av i en sil
krydda och rör ner ägget, blanda väl
hetta upp en stekpanna, helst gjutjärn
smält smöret fördela smeten till 4 kakor och stek på medelvärme ca 5 min på varje sida.
Coleslaw
5-7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl matl.yoghurt
1/2 dl majonnäs av valfri sort
1 tsk fransk senap
1 tsk socker (kan säkert uteslutas)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Skala och riv moroten.
Skiva rödlöken tunt.
Rör ihop crème fraiche, majonnäs och senap.
Smaksätt med socker, salt och peppar.
Blanda vitkål, morot och lök och majonnässås.
Låt stå kallt ca 2 timmar innan serveringen.
Torsd:
Fred:
Bakad potatis, kycklingspett (färdiga från ) med gräddfil och mango chutney som rörs ihop med lite salt och sv.peppar
Lörd:
Pannbiff m lök, brunsås och kokt potatis, lingon och råkost
Sönd:
Skinkstek gjord i stekpåse med rotfrukter och sås på lagen som blir + grädde.
Servera med vinbärsgelé, potatis och brysselkål.
Skinkstek på 1-2 kg
Rotfrukter, t.ex
morötter
palsternackor
selleri
kålrot
lök
Sätt en stekpåse i något ugnssäkert med några cm kant och ganska vid öppning
Skär rotfrukter och lök och lägg i stekpåsen
Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn skinksteken runtom så den får fin färg.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Ta upp och lägg steken i påsen på grönsakerna.
Vispa ur pannan som du brynt skinksteken i med 2 dl vatten
Tillsätt ½ buljongtärning och 2 dl grädde 1 msk tomatpuré, 1 msk soya och vitpeppar
Låt såsen koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra tills den blir lite simmig, red av om ni tycker det behövs
Smaka av med salt och rör i 1 msk vinbärsgelé.
Häll såsen i påsen över skinkstek och rotfrukter, förslut påsen
Stek i ugn på 160 grader tills innertemperatur på köttet visar 68 grader
Ta ut påsen och låt allt ”vila” ca 10 min
Ta ur köttet med stekgaffel, skiva det tunt och lägg upp det i formen med sås o rotfrukter runt om
Servera med kokt potatis, brysselkål och vinbärsgelé.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 |
26 | |||
27 |
28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|