Matsedeln

Direktlänk till inlägg 22 april 2013

V. 17

Av Neta - 22 april 2013 14:39

 Tycker ni att ni känner igen vissa saker från "nyss" så beror det på att det kanske blev ändringar den dagen.

 

Månd:

Knorr Lasangette

 

  Tisd:

Sushi för avhämtning har min dotter lovat

 

  Onsd:

Texmexfalu

 

400-500g falukorv
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
½ p tacokrydda (20g)
1 burk krossade tomater
½ burk tacosås
1 matlagningsgrädde (2.5 dl)
2 paprikor
fryst majs

Strimla korven och skiva löken.
Bryn det. Hacka vitlöken och ha i den.
Tillsätt kryddan, tomaterna och tacosåsen.
Strimla paprikan och ha i den, majs och grädde.
Låt koka ihop och smaka ev av m salt och peppar.

Servera med potatis, ris eller pasta o sallad.

 

 

  Torsd:

Fisksoppa

 

  Fred:

Köper vi färdiggrillad kyckling och till det grönsaker, bröd och en fruktplanka

 

  Lörd:

Kinamat

 

450 gr finstrimlat färskt bogfläsk alt fläskfilé

 3 msk vetemjöl

4 msk smörolja

 2 morötter

1 brk vattenkastanjer

1 röd paprika

1 gul paprika

  1 purjo

 6 ananasringar

 2 ¼ dl ananasspad + vatten

 6 msk råsocker

 6msk soya

 6 msk vinäger

 6 msk tomatpuré

ev 1 näve caschewnötter

 

4 dl ris + 8 dl vatten

 

     Sätt på ris och strimla purjon

     Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med mjölet, och skaka till det är mjöl på allt kött

     Skär ananasringarna i 4:edelar

     Mät upp ananasspad och vatten i en skål, häll i socker, soya, vinäger och tomatpuré.

     Rör tills allt är blandat

     Fräs köttet i hälften av smöroljan

     Tillsätt vätskorna, socker, tomatpuré, koka i 6-7 min

     Fräs grönsakerna under tiden i resterande olja, tillsätt purjon efter en stund. 

     Blanda allt

     HIT kan du förbereda   

     Låt allt få ett uppkok, tillsätt ananasen och ev caschewnötter, låt det bli varmt.

     Servera med torrt osaltat ris och extra soya.

 

 

  Sönd:

Kalvstek

 

Tillagas på enklast möjliga sätt, gnids in med salt och vitpeppar.

Sätts i 125 gr varm ugn tills den är 70 gr, då är den rosa. Tar ca 1½ timme/kg

Serveras med, kokt potatis, gräddsås på fond och sky, gelé och lättkokta sockerärtor.

Rör gärna i en msk av gelét i såsen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards