Direktlänk till inlägg 22 september 2011
En förenklad lite vardagligare variant av denna, blir nog i grytform idag
Netas fisksoppa
5 dl hummerfond
4 dl matlagningsgrädde
½-1 tsk salt
2 krm svartpeppar
100g tärnad morot
100 g strimlad purjo
100 g tärnad palsternacka
100 g tärnad kålrabbi
100 g strimlad fänkål + ev fänkålsdill
1 press vitlöksklyfta
½ dl vitt vin
½ röd tärnad paprika
100 g skurna sockerärtor
1 stor urkärnad och tärnad tomat
200 g tärnad fiskfilé, gärna olika sorter
100 g små räkor utan skal
100 g kräftstjärtar, delade 1-2 ggr
2 dl aioli
1 vitlöksbaugett
Blanda fond och grädde och låt det koka hop ca 3 min
Smaksätt med salt och svartpeppar
Fräs i en panna, morot, purjo, palsternacka, kålrabbi, fänkål och vitlök ca 3 min
Blanda alltsammans, tillsätt vinet, socker ärtor och paprika, låt det småkoka 5 min
Lägg i fisk, skaldjur, tomater och fänkålsdillen
Låt det bli varmt, ta av kastrullen från värmen och låt det stå under lock ca 5 min
Servera med aioli och vitlöksbröd
Utan skaldjuren och med bara hälften vätska som idag blir vanlig fiskbuljong och bara nån dl grädde.
Kålrabbi har jag inte heller men lägger till tärnad potatis i stället.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 | 22 | 23 | 24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 | |||||
|