Matsedeln

Alla inlägg den 26 april 2013

Av Neta - 26 april 2013 23:52

Igår var det så himla skönt ute så vi beslöt oss för att grilla korven, hade tagit fram falukorv så vi gjorde "tornedo" på den. ;) Alltså bara lite tjockare skivor som stubbar. Penslar med grillolja och grillar och det gör inte ont nånstans. Hade köpt potatiskroketter som vi körde i fritösen och så la vi varsin halv majskolv och ett tomatspett i var på grillen också. Lite skivade råa rädisor och gurka blev "sallad"


Idag åt vi lunch på Kens i G-sunda, jag tog Enchiladas, tjejerna kebab m ris och Leffe en rödspätta med strips. Å herre gud vilka portioner, såg också deras pizzor, aldrig sett större tror jag.

Var bara L som fick i sig sin mat, jag fick bara i mig 1½ av 3 enchiladas och tjejerna lämnade nog hälften. På min mat var det säkert lika mkt ost som rullar men så gott. Ibland får man unna sig.

Handlade lite till Valborg bl.a färsk skivad rostbiff som jag nu frusit (för att datumet gick ut på månd) i en marinad av olivolja, lite balsamvinäger, Herbs de Provance och salt &sv.peppar. Blir så himla gott hur det än blir med grill eller stekpanna beroende på vädret.

Sen har jag faktiskt köpt färdig rotfruktsgratäng, jag vet hur trött man är efter en heldag i stan. Blev lite rädisor, färska Haricote verte, minigurkor, sparris m.m också. Går väl kanske åt i helgen men så härligt att Ica i G-sunda sålde för 5 och 10 kr bunt/tråget, då kan man ju frossa lite. Å det lär nog bli extrapriser nästa vecka också. Blev lite inspirerad till att röka räkor till helgen också, kan ju vara gott till en picknicklunch om det blir väder. Bara bröd och aioli till ju. Har lite kräftstjärtar i reserv också, brukar gärna bli en supé på nattkröken på Valborg. Kan va lagom med lite sparris eller nåt.


Köpte årets första färska jordgubbar också, som blev lite mys till fikat med glass ikväll.

Maten ikväll blev det här


Caesarsallad

 

Sallad, gärna romansallad

1 Grillad kyckling i bitar

1 pkt Knaperstekt bacon, i bitar

1 ask Coctail tomater, halverade

Hemmarostade brödkrutonger ( bröd rostat i het panna med olja & vitlök, krydda lite!)

Hyvlad parmesan

 

 

 

Dressing:

2 äggulor

1 msk dijonsenap

1 msk vitvinsvinäger

2 tsk pressad citronsaft

1 vitlöksklyfta

2 sardeller

3 dl rapsolja

½ dl finriven parmesanost

salt & peppar

vatten

 

Använd mixerstav i en tillbringare.

Lägg i äggulorna, sardellerna, vitlöken, senapen, vitvinsvinägern & citron.

Mixa alltihopa slätt.

Mät upp rapsoljan och tillsätt den i en fin strålen samtidigt som du fortsätter mixa.

Tillsätt finriven parmesan och byt ut mix-munstycket mot vispen, eller vispa för hand.

Det ska bli en tjockare vit kräm, likt majonäs.

Späd dressingen med vatten och du vill ha den tunnare.

Smaka av med salt & peppar.

 

Lite lagom efter den mastiga lunchen och lätt att göra med färdiggrillad kyckling, köpte 2 så vi har ett par påsar för kommande behov i frysen nu också.

Vi köpte upp oss på lite rosévin idag också men C är på Fyris och dansar och hittade ingen skjuts, så L ska hämta. Blev således inget vin till maten men tar det i morrn.


Sillunch blir det 1 maj på vår altan, vi brukar samla hop några vänner. Är ju som regel arbetsdag dan efter så det blir inte så häftigt men en mysig lunch iaf. Matjesill, gräddfil, färskpotatis, gräslök och rädisor. Rutbröd med ost och en öl. Så gott. Sen är både altanen och våren invigd för säsongen.

Vilken härlig tid vi har framför oss nu!   

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards