Matsedeln

Direktlänk till inlägg 25 mars 2012

Lördagspaj och söndagsvåfflor

Av Neta - 25 mars 2012 21:37

  Lördagspaj som inte var den godaste jag ätit, fixade inte toppingen den var för fet för mig, mådde illa hela kvällen. Köttfärsen blev också väldigt stark i min smak. Men smaken är som baken ni kanske kommer att älska den.


Smördegspaj med köttfärs (4 pers)

1 rulle färsk smördeg
1 msk olja + 2 msk smör
400g köttfärs
1 liten gul lök, finhackad
1 msk torkad oregano
2 msk soya
3 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
Salt & peppar

150g fetaost

20 gröna oliver
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 dl creme fraiche
2 tomater

Klä en pajform med smördegen och ställ in i frysen. Blir det deg över så

kan du spara det till ett rutmönster.
Hetta upp smör och olja i en panna och bryn färsen. Ha i löken och fräs några minuter till. Ha i oreganon, sojan och tomatpurén. Pressa i vitlöken och häll på vattnet. Koka tills nästan all vätska kokat bort. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200 grader. Smula fetaosten, hacka oliverna, finhacka löken, pressa vitlöken och blanda med äggen och creme fraiche.
Förgrädda pajskalet ca 5 min. Skiva tomaterna. Ta ut pajen och fördela köttfärsen i botten. Sänk ugnsvärmen till 175 grader.
Bre creme fraicheblandningen över köttfärsen, lägg på tomatskivorna och baka i ugnen ca 35 min. Servera ljummen med sallad.

Elle gjorde en urmysig sallad till med spetskål, gurka, paprika, lökblast, sockerärtor, honungsmelon och röda vindruvor. Dressad med olivolja och vit balsamico, salladskrydda salt o sv.peppar

Spetskål börjar bli billig nu och är ett mellanting mellan vitkål och isbergssallad, lite av en favorit här hemma.


  Dagens lunch våfflor med räkor, turkisk yoghurt, stenbitsrom och hackad rödlök. Åt 2 och blev så himla mätt. Så nu ikväll gjorde vi en plockbricka med några brieostkuber med physallishalvor, luftorkad skinka med honungsmelon, fetaost och oliver samt lite röda vindruvor framför TVn. Alldeles lagom :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards