Direktlänk till inlägg 6 maj 2013
Långbakad selleri med ägg och brynt smör
1 st stor rotselleri
100 g rostade salta mandlar
4 st stora ägg
50 gram smör
gräslök
salt & sv.peppar
Citronkräm:
1,5 dl créme fraiche
1 st liten citron, skalet
2 msk citronsaft
salt & sv.peppar
Tvätta sellerin noga men behåll skalet på.
Lägg in den hel på en plåt i ugnen och baka på 175 grader i 2-3 timmar.
Den ska vara riktigt mjuk när den är färdig.
Blanda samman ingredienserna till citronkrämen.
Krydda med salt och svartpeppar.
Ställ kallt.
Koka äggen mjuka ca 6-7 min.
Skala och tärna dem fint. Jag brukar ta hjälp av
en äggskivare.
Bryn smöret i en stekpanna tills det doftar nötbrunt.
Sila smöret om du vill ha ett snyggt, klart smör.
Skär sellerin i klyftor och lägg upp de ljumma klyftorna på ett fat.
Toppa med ägget, mandlarna och smöret.
Klipp över gräslök.
Servera med citronkrämen.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|