Matsedeln

Direktlänk till inlägg 9 mars 2012

Fredagsmys

Av Neta - 9 mars 2012 22:06

  Man tar fram och tinar lite räkor, som man sen skalar


  Man marinerar 1 brk á 125 g mozzarellakulor från Lidl i 1 msk citronsaft, 1 msk olivolja, lite citronskal, timjan, salt och sv.peppar


  Man gör en gubbröra på 1 brk nerskuren ansjovis, 1 finhackad rödlök, 2 hårdkokta tärnade ägg, 2 urkärnade och tärnade tomater och lite matlagningsyoghurt


  Man gör en champinjonstuvning på 250 g skivade champinjoner, 2 dl mjölk och 2½ msk mjöl


  Man gör en omelettrulle på mjölk


Omelettrulle

 

 

Kan med fördel göras dagen innan

 

1½ dl vatten

1 dl vispgrädde, eller byt både dessa mot 2½ dl mjölk

50 g smör

1½ dl vetemjöl

4 ägg

 

Sätt ugnen på 200 gr

Koka upp vatten och grädde ( eller mjölk)

Låt smöret smälta i det

Vispa ner mjölet till en slät smet och låt det svalna en stund

Rör ner äggen ett i taget

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna

Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har blivit fast och ytan fått lite färg, ca 20 min

Stjälp upp på ett smort bakpapper

Bred på fyllning, (champinjonstuvningen)

Rulla samman från långsidan med hjälp av bakpappret

Låt den vila en stund eller över natten om du har kall fyllning, insvept i pappret.

 

  Ett bröd till o vips har man sitt mys ;)

 

  Ett glas vitt till det och man är hemma på riktigt ;)


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards