Matsedeln

Direktlänk till inlägg 7 april 2013

Matsedel v 15.

Av Neta - 7 april 2013 21:14

  Månd:

 

 

Bacongratäng

 

 

250 gram spiralpasta

3 paket bacon

1 näve färsk hackad persilja

2,5 dl grädde

1 burk philadelphiaost paprika och lök

0,5 tsk sambal oelek

salt, vitpeppar och paprikakrydda

riven ost

 

Sätt ugnen på 200 gr

Knaperstek baconen som du skurit/klippt i mindre bitar, ställ sedan åt sidan.

Koka pasta på angiven tid. Häll av i durkslag, och sedan tillbaka i kastrullen med en klick smör.

Blanda ner baconen.

Blanda grädde, hälften av den rivna osten, persiljan och kryddningen efter egen smak i en liten bunke Vispa lätt.

Häll över pastabaconen i en ugnssäker form som du smörat.

Klicka ner lite färskost över pastan och ringla över gräddblandningen.

Strö sedan över resterande ost.

Placera mitt i ugnen, ca 10 minuter eller tills osten

smält och fått lite färg.

 

  Tisd:

 

Isterband, rödbetor, stuvad vitkål och potatis.

 

  Onsd:

 

Värmlandskorv, hemstampat mos, rivna morötter.

 

  Torsd:

 

Gulaschsoppa

 


300 gr grytbitar av nöt

grillkrydda

1-2 gula lökar

1 vitlöksklyfta

4 normalstora potatisar

2 msk smör

2 tsk paprikapulver

4 msk tomatpuré

1 köttbuljongtärning + ca 5 dl vatten ev mer

1 äpple

1 stor gul el röd paprika, eller en ½ av två färger

salt, peppar


Putsa köttbitarna o skär det i mindre bitar.

Skala o hacka löken o vitlöken grovt.

Hetta upp smöret i stor gryta, gärna en gjutjärnsgryta.

Skala o dela potatisen sockerbitstora.

Krydda köttet med lite grillkrydda, bryn det på ganska hög värme.

Tippa i lök, vitlök o potatis o bryn på lite lägre värme en stund.

I med paprikapulvret, tomatpurén, buljongtärningen o vattnet, ta 5 dl till att börja med.

Låt småputtra i ca 20 min.

Skala äpplet, ta ur kärnhus o skär i smala klyftor.

Ha i äpplet o den grovhackade paprikan o låt småkoka i 5 min till.

Smaka av med salt o peppar.

 

  Fred:

 

Hemgjord kebabpizza

 

  Lörd:

 

Falsk kinagryta

 

  Sönd:

 

Laxplanka  


4 portionsbitar laxfilé á 150 g

salt, peppar

 

Potatismos:

ca 10-12 potatisar

smör

salt,vitpeppar

1 äggula

en lite skvätt mjölk

 

Vitvinssås:

2 msk smör

2 msk vetemjöl

1 dl vitt vin

ca 4 dl grädde

1 fiskbuljongtärning

salt, vitpeppar

dill

 

2 tomat

2 knippor sparris

citron

 

Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

Häll av vattnet och tillsätt en klick smör lite salt och peppar.

Mosa potatisen och vispa med elvisp till ett slätt mos.

Tillsätt en äggula och en skvätt mjölk under tiden för rätt konsistens.

Ansa och förväll sparrisen 3 min i micron

 

Smält smöret till såsen i en kastrull och rör ner mjölet.

Späd med vin och grädde och smula ner buljongen.

Låt det småkoka ihop en stund  under omrörning och smaka sen av och tillsätt klippt dill

.

Stek laxen snabbt på båda sidor och krydda med lite salt och peppar.

Förvärm plankorna i 225 grader i ca 10-15 min medan maten förbereds.

Lägg på laxen

Spritsa moset runt kanten, dela tomaten och ställ en halva i hörnet på varje.

Häll sås på laxen och placera sparrisen i en liten knippa hopsatt med citronskal på ett fint sätt

Gratinera i 225 grader tills moset fått en fin gratinerad yta.

Garnera med citronklyfta.

Servera med sallad.

 

 

 


 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards