Matsedeln

Direktlänk till inlägg 2 april 2013

Matsedel v. 14

Av Neta - 2 april 2013 13:32

  Tisd:

 

Ugnsfalu fylld med hackad gurka och ost. Gjord på en bädd av morötter, potatis och lök. 200 gr i ugn ca 40 min.

 

  Onsd:

 

Lax med pricksås. Pricksås är rom i gräddfil.

 

  Torsd:

 

Tacosoppa

 

 

400 gr köttfärs

1 msk smör

2 stor morot

2 dl tacosås

2 buljongtärning

1 l vatten

500 g krossade tomater

2 krm spiskummin

1-2 pressad vitlöksklyfta

salt o peppar

matlagningsyoughurt till servering

 

Skala och riv moroten grovt

Fräs köttfärsen och lägg i morötterna efter en stund

Tillsätt buljong, vatten, tacosås, tomater, vitlök, spiskummin, peppar o ev salt

Koka i 10 min

Servera med en klick youghurt i och ett gott bröd.

 

  Fred:

 

Färdiga Kycklingspett från frysdisken,   vårrullarfrån samma ställe    och plockgrönsaker.

 

  Lörd:

 

Detta verkar väl vara ett smart sätt?

 

Kroppkakelängd



750 g potatis

2 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 ägg

Fyllning:

250 g rimmat fläsk

1 gul lök

1 krm stött kryddpeppar

Servera med:

 

Ugn: 200°

 

Skala potatisen och skär den i bitar.

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.

Häll av vattnet och pressa potatisen. Låt kallna.

Eller använd kokt kall potatis och riv den på den fina sidan av rivjärnet.

 

Fyllning:

Skär fläsket i små tärningar.

Skala och finhacka löken.

Fräs fläsk och lök i en stekpanna utan matfett. Krydda med kryddpeppar. Låt svalna.

Blanda snabbt ihop potatis, mjöl, salt och ägg i en skål.

Ta upp potatisen och forma till en längd i en långpanna.

Gör ett snitt i längden och lägg i fyllningen.

Kläm ihop kanterna och forma till en rulle.

Pensla rullen med vatten och häll en bottenskyla vatten i långpannan och täck formen med folie.

Tillaga mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Skär upp längden i skivor och servera med lingonsylt och rivna morötter.

 

Det går utmärkt att frysa, tina och värm i micro eller stek skivorna i lite smör i en stekpanna.

 

Gör gärna fler på en gång och frys in.

 

  Sönd:

 

Fiskgratäng med kräftstjärtar.

 

Bottnar en ugnsform med hel förvälld spenat, lägger på torskfiléer och spritsar gratängmos (tillsätt en äggula) runt. Gör en vanlig lite tjockare vit sås med dill och kräftstjärtar som jag häller i mitten. Gratinerar i 225 gr ca 30 min.

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards