Matsedeln

Direktlänk till inlägg 5 april 2012

Tunnbrödrullar och påskmat

Av Neta - 5 april 2012 23:40

Jag gör en tunnbrödrulle som i sin enkelhet är så himla god, brukar ofta ha det till fördrink eller plock och den är försvinnande god.

Brer bara tunnbröd med färskost med pepparrot, lägger på kallrökt lax, 2 skivor diagonalt så det täcker när man rullar hop från långsidan sen. Skär dom i "rulltårtsbitar" lika god till en "Drajja" som bål eller ett glas vin. Ja säkert till öl också   

Blev glad när jag i senaste numret av Året Runt såg förslag till ytterligare fyllningar, den första här innehåller mina favvoingredienser.


3 fyllningar till tunnbrödrullar

 

 

Varje fyllning räcker till 2 tunnbröd 15 x 20 cm.

 

1 dl skalade räkor

2 msk finhackad dill

1 msk finhackad rödlök

3 msk röd stenbitsrom

1 dl fraiche

Sv.peppar

 

Grovhacka räkorna, blanda med det andra och smaka av.

 

100 g rökt renstek

½ finhackad saltgurka

1-1½ msk finriven pepparrot

1 dl fraiche

Sv.peppar

 

Rör pepparroten i fraichen

Skär köttet i små bitar

Blanda i med gurkan och smaka av.

 

1 avokado, mogen

1 vitlöksklyfta, pressad

1 msk olivolja

1 msk pressad lime

5 msk finhackad persilja

Salt &sv.peppar

 

Mosa avokado med vitlök, olja och lime

Rör i persiljan och smaka av.

 

Fördela fyllningarna på tunnbröden, bred ända ut i kanterna

Rulla hop ganska hårt och slå in i plastfolie

Fyllning 1 o 2 kan stå kallt minst 1 timme eller över natten

Fyllning 3 bör inte stå längre än 2-3 timmar, avokadon mörknar

Vid servering skär rullarna snett i ca 2 cm skivor.

 

    Stina gjorde lite färgglada ägg av marsipan idag, senare chokladdoppade hon dom till hälften.

 

         

 

Patén var perfekt idag och vi startade påsken med lite kyckling och tzatsiki, jansson, champinjonhattar fyllda med färskost m paprika & lök, penslade med soja o olja som stått i ugnen ca 15 min och patén med dess sås. Elle bakade kuvertbröd i påskformar hon köpt och så det obligatoriska glaset med påskmust    Jag föredrar ju vin annars men påsk o jul brukar jag ta ett glas must, sen kör jag på mineralvatten eftersom jag har lite känslig galla.

 

Och ja, spisen är städad nu ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards