Matsedeln

Direktlänk till inlägg 6 januari 2012

Kinamat

Av Neta - 6 januari 2012 00:03

Vi ska ha gäster i morgon och förberedde maten idag, får ju rätt ont av skärande och rörande och vill ju vara piggelin då.


KINAMAT    6 por


450 gr finstrimlat färskt bogfläsk alt fläskfilé

 3 msk vetemjöl

4 msk smörolja

 2 morötter

1 brk vattenkastanjer

1 röd paprika

1 gul paprika

  1 purjo

 6 ananasringar

 2 ¼ dl ananasspad + vatten

 6 msk råsocker

 6msk soya

 6 msk vinäger

 6 msk tomatpuré

ev 1 näve caschewnötter

 

4 dl ris + 8 dl vatten

 

      Sätt på ris och strimla purjon

     Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med mjölet, och skaka till det är mjöl på allt kött

     Skär ananasringarna i 4:edelar

     Mät upp ananasspad och vatten i en skål, häll i socker, soya, vinäger och tomatpuré.

     Rör tills allt är blandat

     Fräs köttet i hälften av smöroljan

    Tillsätt vätskorna, socker, tomatpuré, koka i 6-7 min

    Fräs grönsakerna under tiden i resterande olja, tillsätt purjon efter en stund. 

    Blanda allt

    HIT kan du förbereda   

     Låt allt få ett uppkok, tillsätt ananasen och ev caschewnötter, låt det bli varmt.

    Servera med torrt osaltat ris och extra soya.

 

Så här ser den ut. 

 

Vi har en längre tid varit sugna på smörgåstårta så idag gjorde Elle iaf varsin smörgåsbakelse, kantskar vanligt Raskerformbröd, tog 1½ skiva i 2 lager med lite färskost och leverpastej emellan och garnerade med ägg, räkor o rom m.m

 

 

 

Gott men väldigt mättsamt.

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards