Direktlänk till inlägg 6 januari 2012
Vi ska ha gäster i morgon och förberedde maten idag, får ju rätt ont av skärande och rörande och vill ju vara piggelin då.
KINAMAT 6 por
450 gr finstrimlat färskt bogfläsk alt fläskfilé
3 msk vetemjöl
4 msk smörolja
2 morötter
1 brk vattenkastanjer
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjo
6 ananasringar
2 ¼ dl ananasspad + vatten
6 msk råsocker
6msk soya
6 msk vinäger
6 msk tomatpuré
ev 1 näve caschewnötter
4 dl ris + 8 dl vatten
Sätt på ris och strimla purjon
Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med mjölet, och skaka till det är mjöl på allt kött
Skär ananasringarna i 4:edelar
Mät upp ananasspad och vatten i en skål, häll i socker, soya, vinäger och tomatpuré.
Rör tills allt är blandat
Fräs köttet i hälften av smöroljan
Tillsätt vätskorna, socker, tomatpuré, koka i 6-7 min
Fräs grönsakerna under tiden i resterande olja, tillsätt purjon efter en stund.
Blanda allt
HIT kan du förbereda
Låt allt få ett uppkok, tillsätt ananasen och ev caschewnötter, låt det bli varmt.
Servera med torrt osaltat ris och extra soya.
Vi har en längre tid varit sugna på smörgåstårta så idag gjorde Elle iaf varsin smörgåsbakelse, kantskar vanligt Raskerformbröd, tog 1½ skiva i 2 lager med lite färskost och leverpastej emellan och garnerade med ägg, räkor o rom m.m
Gott men väldigt mättsamt.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 |
6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|