Direktlänk till inlägg 23 april 2012
Lägger upp receptet igen nu precis som jag gjorde det
Mozzarellafyllda köttfärsbiffar
½ dl ströbröd
1 1/4 dl vatten
1 msk torkad oregano
1 msk torkad rödlök
400 g nötfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
125 g mozzarellaost
4 tomater
smörolja
Blanda ströbröd, torkad rödlök, torkad oregano och vatten och låt stå och svälla ca 10 minuter.
Tillsätt färs, ägg, salt och peppar och blanda till en smidig färs.
Låt osten rinna av och skär den i 8 skivor. Dela färsen i 8 bitar.
Tryck in en bit ost i varje färsbit och forma till släta, runda biffar.
Stek biffarna i smöroljan ca 5 minuter per sida.
Skölj och halvera tomaterna, salta och peppra lite på snittytan, vi la dom i stekpannan med snittytan uppåt, satte på locket och lät dom bli mjuka.
Elle gjorde en röra till på mezeyoghurt med lite finskuren blast från knipplök, salt & sv.peppar Blev som en kall löksås, jättefräscht till.
Glömde nästan att fota, vi åt med pressad potatis, Es röra, tomaterna och grönsaker. Vi kommer absolut att göra detta igen, orginalreceptet var utan rödlök och med basilika, men det sistnämnda har jag väldigt svårt för, därav oreganon och det var inget nerköp, funkar nog med timjan också.
Prova detta!!
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|