Matsedeln

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Igår

Av Neta - 23 april 2012 12:19

Igår upptäckte jag hur viktigt det är att ha rätt potatis när man gör gratäng.

Gjorde potatisgratäng med purjo och kassler i och den brukar ju bli så himla bra men igår hade grädden liksom inte kokat in i potatisen trots att det var färdigt. Så tänk på att ha rätt potatis när ni gör sånt.

Just det här med mat "Allt i ett" tycker jag är himla praktiskt, man kan ju ha så mkt gott i en potatisgratäng. Du kan fräsa lite köttfärs med lök och kryddor, kanske lyxa till mad tacofärs. Skinka, korv och kassler är gott i men även lax eller skaldjur. Man kan ju pimpa till den ännu mer och ha i svamp, soltorkade tomater m.m tillsammans med det andra. Viktigt är dock osten som ska vara smakrik.


Sätt ugnen på 200 gr

Du skivar 8 potatisar och lägger hälften i smord ugnsform, salta och peppra, häll sen på hälften av en 3a grädde försiktigt över hela lagret så kryddorna sköljs ner på all potatis.

Lägger på den fyllning du valt, igår la vi alltså i 200 gr tärnad kassler,½ skivad purjo och ca 2 dl grovriven ost.

De potatisskivor du har kvar läggs på, kryddas och häll på grädden på samma sätt som till det understa lagret.

Sist lite ost på toppen.

Grädda i mitten av ugnen 50-60 min.


Det här ska jag försöka mig på idag :)


Mozzarellafyllda köttfärsbiffar

 

 

½ dl ströbröd
1 dl vatten
400 g nötfärs
1 ägg
½ dl hackad basilika (fast jag tar oregano)
1 tsk salt
1 krm peppar
125 g mozzarellaost
4 tomater
½ msk olja

 

Blanda ströbröd och vatten och låt stå och svälla ca 10 minuter.

Tillsätt färs, ägg, basilika, salt och peppar och blanda till en smidig färs.
Låt osten rinna av och skär den i 8 skivor. Dela färsen i 8 bitar.
Tryck in en bit ost i varje färsbit och forma till släta, runda biffar.
Stek biffarna i smöroljan ca 5 minuter per sida.
Skölj och halvera tomaterna, låt tomatskivorna steka med vid sidan om biffarna.


Servera de mozzarellafyllda biffarna med tomathalvor, potatis och vitkålsallad.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards