Direktlänk till inlägg 11 april 2012
Fiskfärs började jag göra när barna var små, det var väl typ det och mina hemgjorda fiskpinnar dom åt. Blev ju som fiskbullar och med sås o potatis gick det ner dessutom räckte ett 400 g pkt fryst fisk till alla 5. Nu gör jag det alldeles för sällan och det är synd för det går ju fort och är himla gott. Den ska egentligen stå i vattenbad i ugnen på låg temp i en hel timme, men den blir klar på 8 min i micron .... Gjorde den enkel idag med bara dill i.
Gjorde sallad på spetskål, gurka, paprika, sockerärtor och rädisor + lite vinegrätt på vit balsamico, älskar spetskål den är ju som ett mellanting mellan färsk vitkål och isbergssallad, men lite mer näring i än isbergs. Sen gjorde vi räksås till.
Fiskfärs i micron
400 gr vit fiskfilé, färsk eller tinad
2 ägg
1 brk lättfraiche
1 msk pot.mjöl
1 msk vetemjöl
salt o peppar
rikligt med dill, ca 1 msk torkad
ev skaldjur
Finfördela fisken i matberedaren
Tillsätt övriga ingredienser utom ev skaldjur och kör ihop allt ordentligt, det ska bli lätt pösigt.
Vänd ner ev skaldjur
Häll i smord microsäker form med lock och grädda på full effekt ca 8 min, den ska ha släppt kanten
Låt den stå kvar i micron ett par minuter inann ni öppnar luckan.
Såsen gjorde jag på
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
2½ msk mjöl
1 fiskbuljongtärning
salt o peppar
1 msk citronsaft
1 näve skalade räkor.
Vispade ut mjölet i vätskan, kokade upp under omrörning med buljongen, kokade ca 4 min, smaksatte och rörde sist i räkorna.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
|||
9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 | 25 |
26 |
27 |
28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|