Matsedeln

Direktlänk till inlägg 11 april 2012

Fiskdag idag

Av Neta - 11 april 2012 22:02

Fiskfärs började jag göra när barna var små, det var väl typ det och mina hemgjorda fiskpinnar dom åt. Blev ju som fiskbullar och med sås o potatis gick det ner    dessutom räckte ett 400 g pkt fryst fisk till alla 5. Nu gör jag det alldeles för sällan och det är synd för det går ju fort och är himla gott. Den ska egentligen stå i vattenbad i ugnen på låg temp i en hel timme, men den blir klar på 8 min i micron .... Gjorde den enkel idag med bara dill i.


      Gjorde sallad på spetskål, gurka, paprika, sockerärtor och rädisor + lite vinegrätt på vit balsamico, älskar spetskål den är ju som ett mellanting mellan färsk vitkål och isbergssallad, men lite mer näring i än isbergs. Sen gjorde vi räksås till.


Fiskfärs i micron

 

 

400 gr vit fiskfilé, färsk eller tinad

2 ägg

1 brk lättfraiche

1 msk pot.mjöl

1 msk vetemjöl

salt o peppar

rikligt med dill, ca 1 msk torkad

ev skaldjur

 

Finfördela fisken i matberedaren

Tillsätt övriga ingredienser utom ev skaldjur och kör ihop allt ordentligt, det ska bli lätt pösigt.

Vänd ner ev skaldjur

Häll i smord microsäker form med lock och grädda på full effekt ca 8 min, den ska ha släppt kanten

Låt den stå kvar i micron ett par minuter inann ni öppnar luckan.

 

Såsen gjorde jag på

4 dl vatten

1 dl matlagningsgrädde

2½ msk mjöl

1 fiskbuljongtärning

salt o peppar

1 msk citronsaft

1 näve skalade räkor.

Vispade ut mjölet i vätskan, kokade upp under omrörning med buljongen, kokade ca 4 min, smaksatte och rörde sist i räkorna.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards