Matsedeln

Direktlänk till inlägg 10 april 2012

Veckans vegetariska

Av Neta - 10 april 2012 23:55

Aubergine”kaviar”

 

 

Ca 2 dl

 

400 g aubergine (1 medel eller 2 små)

flingsalt

sv.peppar

olivolja

3 stora vitlöksklyftor, oskalade

1 msk färskpressad citron

10 myntablad

½ kruka persilja

1 dl kikärtor från konserv

 

Sätt ugnen på 200 gr

Skala och skiva auberginen tunt längs med

Lägg ut skivorna på en plåt strö över salt och peppar

Pensla med 1 dl olja

Placera de oskalade vitlöksklyftorna på och grädda i 25 min

Ta ut plåten, skala vitlöken och låt allt svalna

Kör alla ingredienser i en mixer tillsammans med 2 msk olivolja

Smaka av med salt & peppar

 

Gott på bröd eller som tillbehör.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards