Matsedeln

Direktlänk till inlägg 28 mars 2012

Baconsnitt

Av Neta - 28 mars 2012 00:12

Ja ni kanske minns att jag köpte ett storpack för en tid sen och vad jag är glad för det, nästan en räddare i nöden det också precis som köttfärs.   

Det bästa är att det inte är så mycket fett utan mest rent kött. Kommer alltid att finnas i min frys framöver.


Idag var vi in och handlade, hamnade på Net on net och var inte hemma förrän kl var över 18 och blodsockret var i tårna på alla 4. E skulle åkt hem men följde med och efter maten orkade hon inte åka hem   inte mig emot....


Jag hade iaf tagit fram ett pkt baconsnitt ur frysen så satte E med  kökssaxen att klippa sönder det i bitar för att det skulle gå snabbt medans jag själv hackade lök, vitlök och tärnade spetspaprika och squash, strimlade sockerärtor och skivade champinjoner.

Körde på lök o bacon först och sen i med resten, spädde med lite matl.grädde efter en stund och smaksatte med lite sv.peppar och japansk soja. Åts med ris och var urgott. Snabbt var det ju också.

Apropå soja så föredrar jag den ljusa japanska i mat eftersom den ger mest smak och inte färgar. Använder det jättemycket och har för det mesta en bordsflaska på köksbordet också. Gott o droppa över ris o pasta, i soppor eller på ugnsgrönsaker.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards