Matsedeln

Direktlänk till inlägg 11 mars 2012

Mangokyckling

Av Neta - 11 mars 2012 21:32

Idag gjorde vi ett recept på mangokyckling vi provade oss fram till i höstas nån gång. Vi använde en annan sorts mango den här gången och det blev markant "surare" än vi mindes smaken från förra gången. Det här var en kilospåse med tärnad fryst mango men förra gången körde vi på 250 g paket vi köpte på Maxi. Skulle alltså rekommendera att man smakar och tillsätter nån tsk flytande honung om det är surt.


    Här serverad med lite vitlöksmarinerade champinjoner, förutom ris och grönsaker. Man kan säkert ha i lite cashewnötter också om man vill.


Netas kycklinggryta med mango



400 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 msk smör

salt
4 dl vatten
1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk japansk soja
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor

½ pkt fryst tärnad mango, eller 1 färsk tärnad
1-2 msk Sweet Mangosås (Icas)
Svartpeppar
3 msk mörk maizenaredning

ev 1 tsk flyt. honung

 

Strimla kycklingfilén.
Hacka löken.
Kärna ur, strimla och skär ner paprikan i mindre bitar.
Skala och pressa vitlöken.
Fräs kyckling och lök i smöret tills löken blir mjuk och genomskinlig, salta lite försiktigt.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, soja, paprika, mango och vitlök.
Puttra 10 min under lock.
Tillsätt redningen och låt det småkoka 1 minut.
Smaka av med peppar och mangosås. (+ev honung)
Servera med ris och sallad.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards