Direktlänk till inlägg 11 mars 2012
Idag gjorde vi ett recept på mangokyckling vi provade oss fram till i höstas nån gång. Vi använde en annan sorts mango den här gången och det blev markant "surare" än vi mindes smaken från förra gången. Det här var en kilospåse med tärnad fryst mango men förra gången körde vi på 250 g paket vi köpte på Maxi. Skulle alltså rekommendera att man smakar och tillsätter nån tsk flytande honung om det är surt.
Här serverad med lite vitlöksmarinerade champinjoner, förutom ris och grönsaker. Man kan säkert ha i lite cashewnötter också om man vill.
Netas kycklinggryta med mango
400 g kycklingfilé
2 gula lökar
1 msk smör
salt
4 dl vatten
1 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk japansk soja
1 röd paprika
1-2 vitlöksklyftor
½ pkt fryst tärnad mango, eller 1 färsk tärnad
1-2 msk Sweet Mangosås (Icas)
Svartpeppar
3 msk mörk maizenaredning
ev 1 tsk flyt. honung
Strimla kycklingfilén.
Hacka löken.
Kärna ur, strimla och skär ner paprikan i mindre bitar.
Skala och pressa vitlöken.
Fräs kyckling och lök i smöret tills löken blir mjuk och genomskinlig, salta lite försiktigt.
Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, soja, paprika, mango och vitlök.
Puttra 10 min under lock.
Tillsätt redningen och låt det småkoka 1 minut.
Smaka av med peppar och mangosås. (+ev honung)
Servera med ris och sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|