Matsedeln

Direktlänk till inlägg 8 mars 2012

Köttfärs idag

Av Neta - 8 mars 2012 15:40

Men innan jag pratar om det tänkte jag ge er som inte äter så mkt bröd detta


Fröigt knäckebröd

 

 

2½ dl majsmjöl

½ dl solrosfrö

½ dl pumpakärnor

½ dl sesamfrön

½ dl linfrö

½ dl olivolja

2½ dl varmt vatten

Flingsalt

 

Sätt ugnen på 175 gr

Blanda samman alla ingredienser utom saltet

Platta ut degen tunt på pappersklädd plåt, sätt gärna en plastpåse på handen så går det lättare

Strö sist över flingsalt

Grädda brödet 1 timme.

Man kan skippa majsmjölet också, mixa då fröna med bara nån msk olja och ta vatten till det blir en halvfast deg som bereds enligt ovan.

 

Hittade även det här på Mirkas blogg

 

FRÖKEX


2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade

vatten
Salt


Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir “kletigt”.

 

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

 

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.


Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

 

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

 

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

 

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

 

Ät med smör/Bregott och ost!

 

 

Köttfärs ja det blir enklast tänkbara ikväll eftersom jag är lite sjuk. Pasta och köttfärssås, lite rivna morötter till.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards