Direktlänk till inlägg 4 mars 2012
Idag gjordes den på fläskytterfilé
God fläskfilé
500 gr fläskfilé i skivor
2 strimlade paprikor i olika färger
200 gr färska champinjoner i skivor
2 dl vispgrädde
½ dl chilisås
salt & peppar
riven ost
Sätt ugnen på 200 gr
Bryn fläskfilén och svampen var för sig
Lägg köttet i botten på en ugnssäker form
Lägg på paprika, svamp och ost.
Blanda grädde o chilisås, krydda och slå det över det andra i formen
Gratinera 15-20 min
Servera med ris o sallad
Det här är ett recept jag fick av en arbetskamrat nån gång på 80-talet, då gjordes den med grön paprika och burkchampinjoner. Vi har sen "förfinat" den lite med färsk svamp och röd paprika i stället, det var väl inte så vanligt med färska svampar i butikerna då kanske. Hur som helst så är den himla god :)
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|