Direktlänk till inlägg 13 november 2014
Ville L ha som födelsedagsmiddag idag, med hemlagat pot.mos och rivna morötter.
Fiskbullar
600 g fisk, gärna flera sorter
2 äggvitor
1 msk pot.mjöl
2 dl fraiche
1 dm purjo
1½ msk tork gräslök (½ dl färsk, klippt)
Salt Peppar
Ströbröd om dom ska stekas + smör
Fiskbuljong att koka i
Skär ner fisken i tärningar och strimla purjon
Kör sönder det till färs i matberedare
Tillsätt äggvita, mjölet och fraiche, kör det till en smet som blir ganska fast
Rör ner gräslök och smaka av med kryddorna
Forma bullarna med sked och lägg ner dom i kokande buljong, koka tills dom känns fasta 4-5 min, sila och spar spadet
Alt. rulla dom i ströbröd och stek dem gyllenbruna i smöret
Hummersås:
2½ dl kokspad (fiskbuljong)
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk hummerfond
2½ msk vetemjöl, gärna idealmjöl
Ev dill
Vispa hop allting i en kastrull, koka upp under omrörning och koka ca 3 min
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | |||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 |
30 | |||
|