Matsedeln

Direktlänk till inlägg 30 april 2013

Valborgsmaten

Av Neta - 30 april 2013 23:53

Vädret eller framförallt vind och småskurar gjorde att vi inte firade en traditionelle Valborg inne i stan hela dan idag utan gav upp efter Forsränningen.

Åkte först och handlade det sista och sa att vi kan ju avvakta vädret, och visst var det sol men jag var genomfrusen.


  Så picknickpajen intogs hemma. Fick receptet på facebook igår och egentligen är det en paj med cheescakebotten men E hade en färdig pajdeg som behövde användas. Vi la till paprika och svarta oliver också. Så gjorde jag på en mozzarella.


Paj med purjo, broccoli, ost & skinka



12-15 grova kex

75gr smält smör

15cm purjo

250 g färsk broccoli

5 skivor bogskinka

80 g ädelost eller 2 dl riven smakrik ost

3ägg

3dl gräddmjölk

 salt och peppar

 

Sätt ugnen på 200 gr

Mixa kexen till smulor

Blanda med smöret och tryck ut i pajform med löstagbar kant

Hacka purjon tunt

Dela  broccolin i små buketter

Strimla skinkan

Fördela det och osten över botten

Vispa hop ägg och gräddmjölk, häll det över.

Grädda i ca 30 min..

Godast kall

 

  Efter det skivade jag jordgubbar som sen blandades med råsocker och fick stå och safta till sig.

 

  Elle gjorde förrätterna, en röra på 100 g kräftstjärtar, 100 g räkor, 1/4 honungsmelon, 1 röd minispetspaprika, 2 minigurkor, 1 salladslök, lite citronsaft, 1 msk citronmajonnäs och 2 msk turkisk yoghurt. Toppade med några räkor och rom och åts med vitlöksbröd.

Hittade både paprika och gurkor i miniformat, otroligt fin smak på båda och jättebra krisp på den gurkan. Säljs i tråg om 4-5 paprikor och 7-8 gurkor på bl.a Citygross.

 

  Rotfruktsgratäng, färskostfyllda och grillade champinjonhattar, sparris och grillad färsk rostbiff i skivor. Lirkar bort foten på svampen, fyller med färskost "Paprika & lök", penslar med grillolja och grillas ca 12 min. Köttet var marinerat i "Herbs de Provance" olja och lite rödvinsvinäger.

 

  Vaniljpannacotta med jordgubbar. Faktiskt gjorda i ljuslyktor från Ikea, köpta för ändamålet för några år sedan.

 

  Resten av jordgubbarna hamnade i glasen tillsammans med det här vinet. Vansinnigt gott blev det.

 

Nu har gästerna åkt så jag ska sova, upp i morgon och fixa för sillunch med bl.a Mi o Ma som inte kunde ikväll. Och som faktiskt också till skillnad från en del tackade nej och inte bara lät bli att svara på inbjudan.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards