Matsedeln

Direktlänk till inlägg 8 april 2013

Bacongratängen

Av Neta - 8 april 2013 19:10

Vore ju inte jag om jag inte måste trixa lite   


       


Körde baconet med både schalottenlök, 2 sorters paprika och kantareller. Blandade och klickade på färskosten, jag tog tacoost. Rörde hop grädde och kryddor, hade ingen sambal så tog cayenne och lite pressad lime.

Hällde över det och på med riven ost. Gratinerade i 225 gr i 15 min. Det behövdes.


     


Har dille på att skiva rädisor och salta på dom. Vätska dras ur och dom mjuknar en aning. Sååå gott.

Som ni ser blev klickarna med färskost nästan intakta. men havererade genast på tallriken, tror ändå jag rör ner den osten i baconet nästa gång. Paprika, svamp och lök satt inte heller i vägen.Gott blev det iaf.


Som jag gjorde den, ser det ut så här:


 

Bacongratäng

 

 

250 gram spiralpasta

3 paket bacon, strimlat

2 schalottenlökar, hackade

1 röd paprika, strimlad

1 gul paprika, strimlad

100 g svamp, skivad

2,5 dl grädde

1 burk 125 g färskost, taco eller paprika & lök

1-2 krm cayenne

1 tsk press lime

salt, peppar och paprikakrydda

2 dl riven ost

 

Sätt ugnen på 225 gr

Stek baconen tillsammans med lök, paprika och svamp

Rör i färskosten och ta bort från värmen

Koka pasta på angiven tid. Häll av.

Blanda ner baconröran.

Häll över i en ugnssäker form som du smörat.

Blanda grädde, hälften av den rivna osten och kryddor

Häll över gräddblandningen.

Strö sedan över resterande ost.

Placera mitt i ugnen, ca 15 minuter eller tills osten

smält och fått lite färg.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards