Matsedeln

Direktlänk till inlägg 17 januari 2013

Soppa på en spik

Av Neta - 17 januari 2013 22:59

Nja kanske inte då men på en påse wokgrönsaker iaf, skrev hur jag gjorde i matsedeln men tänkte beskriva mer noga. Glömde tyvärr fota soppan.

Äter vi soppa på kvällen gör jag på 1.5 l buljong för då räcker det till en lunch för 2 också.

Rårakan jag enligt matsedeln skulle gjort ikväll flyttas till lö middag isf fisken. E är hemma då och ville va med o göra detta.


Idag tog jag en påse Asiatiska wokgrönsaker (Hemköps egna) jag tärnade ca 300 g kycklingfilé och började med att fräsa det i smör och olivolja, tillsatte hela påsen (600 g) grönsaker och 2 tsk paprikapulver när kycklingen blivit vit.

Ibland fräser jag lök, ev lite svamp och "sovel" först men i den här påsen fanns både rödlök och svamp.

Jag fräste iaf detta till jag kände att grönsakerna mjuknade lite, då tillsatte jag 3 tärningar kycklingbuljong och 1.5 l vatten och kokade detta i 5-10 min. Under tiden klippte jag sönder bönorna lite, dom är inte så skedvänliga annars.

Fick smaksätta med mer salt och sv.peppar Så var det klart!

I stället för paprikapulver kunde jag haft curry, och man kan byta ut ca 2 dl vatten mot grädde eller mjölk och kanske reda med ½ dl maizena om man vill ha stabbigare soppa. Men jag tycker den blir god som den är också.

Om man inte kör på rå kyckling som jag gjorde idag utan har rester av kött, fågel eller fisk sätter man till det samtidigt som buljongen.

När jag använder buljongtärningar använder jag Bongs dom innehåller inga transfetter.


Snabbmat men hemlagad, och perfekt lunch på helgen då man kanske inte vill lägga ner så mycket tid på just lunch!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards