Matsedeln

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

V. 3

Av Neta - 14 januari 2013 14:19

Måndag, se förra inlägget

 

Tisdag, lunch

Soppa på wokgrönsaker och rester, fräs grönsakerna i lite olja tillsammans med rester av kött eller fisk

Häll på 1 l buljong och låt det bli varmt


Middag:
Tjälknöl med pasatasallad, ta den pasta och de grönsaker du har hemma + 1 sorts lök och häll vinäger, olja och kryddor över medans pastan är varm.


Onsdag, lunch

Rester från igår


Middag:

Ugnsfalu på krossade tomater med potatis och rotfrukter, allt i en form. Krydda tomaterna efter det att dom runnit av lite med salt, peppar och oregano. Häll i smord ugnsform. Lägg på korven i tjocka skivor och rotfrukter runt om.  200 g i ugnen tills rotfrukterna känns klara.


Torsdag, lunch

Omelett med riven ost och någon grönsak


Middag:

Fylld råraka, grovriv 2 potatisar/pers och gör en stor råraka som vänds efter en stund, lägg fyllning av skinka, riven ost och tomat på ena halvan. Vik över, och låt osten smälta före servering.


Fredag, lunch

Intas i stan, förmodligen "snabbmat"


Middag:

Hämtmat från Kinakrogen


Lördag, lunch

Hamburgare


Middag:

Rödspätta med vitvinsås och sparris


Söndag, lunch

Räkmacka


Middag:

Potatisgratäng med köttfärs, stek köttfärsen med kryddor och lite tomatpuré, lägg i tillsammans med lök och ost i mitten.


Potatisgratäng för 4

 

1 kg potatis, skalad och skivad

200 g strimlad purjo

140 g riven ost

1.5 tsk salt

3 krm sv.peppar

1-2 kross vitlöksklyftor

2.5 dl grädde eller gräddmjölk

 

Sätt ugnen på 225 gr

Smörj en ugnsform och fördela hälften av potatisen, salta

Lägg på 3/4 av osten, purjo och vitlök (+ ev fyllning som kan vara köttfärs, korv, tärnad kassler, skinka eller köttrester)

fördela restan av potatisen och lite ost

rör ner resten av kryddorna i grädden och häll över

grädda mitt i ugnen ca 45 min.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards