Matsedeln

Direktlänk till inlägg 9 november 2011

Janssons frestelse

Av Neta - 9 november 2011 23:50

Nej det är inte julens    men vi hade så mkt grädde kvar efter festen och nu hade datumet gått ut och eftersom jag hittade 2 brk ansjovis i kylen så blev det så.

Är väl med Jansson som så mkt annat, man kan göra på olika sätt så nu visar jag mitt.


          


Jag skär löken ganska grovt och ansjovisen delar jag på 3, sen marinerar jag löken i ansjovisspadet ca 1 timme, ja som ni ser lägger jag i ansjovisen också och det vätskar av sig rätt bra. Man kan ju också köra köken nån minut i micron och köra i ansjovisen direkt men jag tycker det blir bäst så här.


          


Strimlar potatisen i matberedaren, vet en del som absolut hävdar att man måste skära för hand men jag märker då ingen skillnad. brer ut ett lager potatis i den smorda formen och ansjovis-lökröran på det. Häller på grädden redan här så det precis täcker det lagret, då blir det alltid lagom. Sen på med resten av potatisen, lite ströbröd och några "ringlor" med smörolja först så den fastnar, sen om den inte ska ätas direkt som idag, så kör jag den 45 min. Annars 10-12 min till. Den här får nu kallna ordentligt sen delar jag den, slår in i folie och fryspåse om jag fryser. När den äts häller jag på några droppar grädde till och värmer den till 70 gr.


  Detta blev dagens middag, ugnsfalu med hemgjort potatismos.


Skårar korven, blandar lika delar senap och ketchup och brer mellan skivorna, en lökring i varje och lite ost ovanpå. I 225 gr ca 20 min.


Mos kan väl alla eller?? kokar potatisen råskalad helt klar i ganska salt vatten, mosar med ballongvisp eller elvisp, en rejäl klick smör, 2 msk kanske och värmer ca 1-1.5 dl mjölk som jag häller i under kraftig vispning, kryddar med salt, sv.peppar och ev lite muskot. Klart!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards