Matsedeln

Direktlänk till inlägg 13 oktober 2011

Soppdag idag

Av Neta - 13 oktober 2011 23:00

Lagar sällan mat efter receptet, har kanske ett som "grund" men blir sällan exakt, idag hade jag inte ens ett recept.

Fixat 10 kg kyckling "halvklar" idag, vill ju inte det ska bli torrt o tråkigt så värmer den dag D och hoppas på det bästa.

Då var det ju liksom inte hela världen att ta fram ett par extra filéer heller.

Tärnade dom och fräste med purjo, morot och palsternacka, hällde på lite kycklingfond och lät det puttra 10 min. Sen i med sockerärtor, röd paprika och några tomatklyftor som låg och skräpade på ett fat, nån dl matl.grädde och redde av, kryddade med salt o curry mumsigt värre blev det.


Belönade oss med en kesokaka till fikat med hemkokt hallonsylt :)


Kesokaka

 

 

500 gr keso (stor burk)

4-5 ägg

2.5 dl mjölk

2.5 msk socker

1 ¼ dl maldmandel

 

Sätt ugnen på 225 gr

Vispa upp äggen med sockret

Tillsätt mjölk o keso under omrörning

Rör sist i mandeln

Grädda 25 min

 

Tog ett par droppar bittermandelolja isf mald mandel och det blev så bra så.


Har rensat och städat 2 av frysarna idag, garagefrysen och den ena stora häruppe, dottern kom och hjälpte lite så det blev ett teamwork, då hittade jag 5 l av fjolårets jordgubbar som jag nu gjort sylt på, har ju en 10-12 l från årets skörd. Kom på att man kan ha sönder dom lite med "pärstampan" så blir sylten fastare, fryser alltid gubbarna hela nämligen.

I morgon ska vi ta den andra stora och lilla påläggsfrysen ;) har en 50 l ovanför kylen där jag har mest pålägg, lite riven ost, purjo och den frusna paprikan är där också + all dill o örter jag köper i dom där små askarna. Så smidigt att ha sånt vid spisen.

Har organiserat mina frysar idag så det ska vara en typ av livsmedel på varje hylla, hatar och leta efter grejerna. Det spricker lite på alla bär men får jag bara koka en omgång saft till tror jag det löser sig, för nu gjorde jag garagefrysen till bär och saftfrys.

Så nu är där en korv o charkhylla i varje av dom båda här uppe, grönsaker får också en hylla i varje frys, sen nötkött i en och fläskkött i den andra. Fisk i en och skaldjur i den andra, en brödhylla i varje och så en färdigmathylla + rester i en och motsv i den andra frysen får "matlagningsfrukt" som mango och annat jag använder i maten och på den hyllan fryser jag också smör o sånt.

Så nu jäklar ska det bli ordning och skönt att ha det gjort innan julen. Stressar alltid med sånt här mitt i julstöket annars.


Ja jag har att göra som ni ser ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards