Matsedeln

Direktlänk till inlägg 10 oktober 2011

Planerar min buffé

Av Neta - 10 oktober 2011 23:20

Fyller ju år snart och då ska jag åka på kryssning i 2 dygn, på 2 olika båtar och frossa i deras mat. :)

När vi kommer hem har jag 2 dar + festdagen på mig att handla och göra klart maten till festen för 70-75 pers.

Ska iaf försöka hinna så brödet (Bara 4 långpanne)är klart, purjon (3 kg)strimlad och osten (3.5 kg) är riven innan jag åker. Sen ska jag göra 14 potatisgratänger    ja jag vet jag är inte klok   men just dom får nog bli ett teamwork, 1 skalar (har elektrisk), 1 skivar (matberedaren) och 1 monterar. Vi kan inte göra mer än 3 i taget i ugnen så vi får vila emellan också. Hoppas bara att jag kan använda den elektriska potatisskalaren, har aldrig gjort det med "Gammal" potatis innan. Det här är det värsta så bara dom är gjorda är det bara finlir kvar. Hrrrrmpf


Köttet är ju bara (hm 7.5 kg) att gnida in med s&p o köra i ugnen. Lika med kycklingspetten utan pinnar    jaja orka hålla på med det. Dom ska ligga i marinad ett tag sen är det ju bara köra på långpannor.


Sen ska vi skala o marinera på olika sätt, 6 kg räkor, 5 kg mozzarellakulor och 35 hyvlade (med potatisskalaren) morötter, men se det tänker jag göra där på em då jag har en 5-6 vuxna och 2-3 ungdomar till hjälp.

Majs, sallad, oliver o ostbrickan är ju "bara" att hälla/lägga upp ....


7 långpannetårtbottnar, med maräng på går dom att göra innan?  Blir inte marängen seg då, eller kan man göra dom man ändå ska ha grädde o bär på? Har fått lite löfte om hjälp där så... Kan om dom inte bytt ugn sen 2003,kan jag i värsta fall grädda 5 åt gången i den ugnen. (Ska ut och inspektera i morgon.) Vispar 1.8 l grädde under tiden.... nä det får hjälpredorna göra   


Ja jag vet att jag inte är klok men men insåg nog inte hur mkt det är förrän jag skrev det här nu    men vill inte göra o frysa innan för då kan jag ju inte frysa resterna.

Tur jag har hjälpsamma vänner   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards