Matsedeln

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2011

MILDA makter

Av Neta - 5 oktober 2011 22:20

   Milda med smak av smör?? Gå inte på det här, smör är smör, en ren naturprodukt utan tillsatser, margarin är nåt helt annat. Fullt med tillsatser och transfetter. Vad tror ni smörsmaken kommer av? Inte smör iaf.   

Du kan steka i smör utan att det släpper ifrån sig en enda kalori med 2 undantag, panerad mat o stekt potatis/rotfrukter.

Däremot så ger den en god smak och en fin stekyta. Du kan steka i lite smör och olivolja eller vara som jag lat o köpa det färdigblandat i smörolja med samma resultat.

Bregott är inget annat än smör och olivolja heller, det kan du också göra eget, bara röra 500 g smör mjukt och sen vispa i 3-3½ dl olivolja med elvispen, in i kylen och du har gjort ditt eget


Vi håller på försöker rensa ur frysen här hemma inför bakning och matlagning till festen. Idag hittade vi en gulaschgryta på nöt som inte precis blivit sämre av att varit fryst ett tag. Så god och det bästa är att det blev lite kvar som vi kan spä till en lunchsoppa i morgon så nice o ta reda på resterna så tycker jag. Lite buljong och kanske lite extra rotfrukter och grönsaker som du låter bli nästan klara i buljongen o så i med grytan, rentav en gräddskvätt om man vill ha lite lyx (men inte alls nödvändigt) och så har man en god soppa. Prova!! Går bra med alla de grytor och röror du kan tänka dig.


Ja det fick bli dagens tipps :)





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards