Direktlänk till inlägg 4 september 2015
Omelettrulle
Kan med fördel göras dagen innan
1½ dl vatten
1 dl vispgrädde
50 g smör
1½ dl vetemjöl
4 ägg
Sätt ugnen på 200 gr
Koka upp vatten och grädde
Låt smöret smälta i det
Vispa ner mjölet till en slät smet och låt det svalna
Rör ner äggen ett i taget
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna
Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har blivit fast och ytan fått lite färg, ca 20 min
Stjälp upp på ett smort bakpapper
(Bred på fyllning
Rulla samman från långsidan med hjälp av bakpappret
Låt den vila en stund eller över natten om du har kall fyllning, insvept i pappret.)
Delade den på mitten, la champinjonstuvning på en halva
5 stora champinjoner, skivas och steks i
Smör med 1/2 hackad lök och 1/2 pr vitlöksklyfta
2dl mjölk + 2msk mjöl rörs ihop, häll på svampen o koka 3 min
Smaksätt med lite japansk soja, salt och peppar.
Räkstuvning på den andra
Skala 12 räkor, skär räkorna i 3 delar
Fräs skalen med lite olivolja, 1/2 skivad vitlök och lite cayenne
Slå på 2 dl vatten och koka 10 min
Under tiden rör ni hop 1dl mjölk och 2 msk mjöl med 2 msk hackad dill, salt o peppar, koka upp
Spä med 1 dl av räkspadet. Koka 3 min. Ta av från värmen och rör i räkorna.
Serverade med 2 sallader, 1 vitkålsallad med vinegrett och en med gröna linser, rödlök och tomat och en vinegrett på senap, citron och olja.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | |||||||
|