Matsedeln

Direktlänk till inlägg 4 september 2015

Omelettrulle

Av Neta - 4 september 2015 21:40

Omelettrulle


Kan med fördel göras dagen innan

1½ dl vatten
1 dl vispgrädde
50 g smör
1½ dl vetemjöl
4 ägg

Sätt ugnen på 200 gr
Koka upp vatten och grädde
Låt smöret smälta i det
Vispa ner mjölet till en slät smet och låt det svalna
Rör ner äggen ett i taget
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna
Grädda i nedre delen av ugnen tills smeten har blivit fast och ytan fått lite färg, ca 20 min
Stjälp upp på ett smort bakpapper

(Bred på fyllning
Rulla samman från långsidan med hjälp av bakpappret
Låt den vila en stund eller över natten om du har kall fyllning, insvept i pappret.)

Delade den på mitten, la champinjonstuvning på en halva

5 stora champinjoner, skivas och steks i
Smör med 1/2 hackad lök och 1/2 pr vitlöksklyfta
2dl mjölk + 2msk mjöl rörs ihop, häll på svampen o koka 3 min
Smaksätt med lite japansk soja, salt och peppar.

Räkstuvning på den andra

Skala 12 räkor, skär räkorna i 3 delar
Fräs skalen med lite olivolja, 1/2 skivad vitlök och lite cayenne
Slå på 2 dl vatten och koka 10 min
Under tiden rör ni hop 1dl mjölk och 2 msk mjöl med 2 msk hackad dill, salt o peppar, koka upp
Spä med 1 dl av räkspadet. Koka 3 min. Ta av från värmen och rör i räkorna.

Serverade med 2 sallader, 1 vitkålsallad med vinegrett och en med gröna linser, rödlök och tomat och en vinegrett på senap, citron och olja.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards