Matsedeln

Direktlänk till inlägg 14 januari 2013

Veckans vego

Av Neta - 14 januari 2013 00:02

Det har blivit mkt med Aubergine nu ett tag men kunde inte låta bli att låta er få det här, framför allt salladen fick det att vattnas i min mun.


Aubergine med krämig kålsallad

 

  • 2 auberginer
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk mald spiskummin
  • ett par kvistar färsk rosmarin
  • salt och peppar
  • Sallad
  • 300 g rödkål
  • 10 cm späd purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 400 g kokta, svarta bönor
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk majonnäs

 

  • Sätt ugnen på 225 grader. Halvera auberginerna och skär köttet i ett rutmönster. Pensla med oljan. Krydda med
  • spiskummin, rosmarin, salt och peppar.
  • Baka auberginerna i mitten av ugnen i 20–30 minuter, tills de har fått fin färg och mjuknat.
  • Finstrimla kålen. Skiva purjon tunt. Krama in olja, vinäger, socker, salt och peppar
  • väl i kålen. Låt dra i cirka 10 minuter.
  • Skölj bönorna i ett durkslag och låt rinna av väl. Vänd ner dem försiktigt i kålen tillsammans med matyoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och peppar. Servera till auberginehalvorna.

 


Jag kokade ett stort blomkålshuvud i buketter till fläsket förra veckan, fick över eftersom vi bara var två som åt och gjorde en superenkel blomkålsoppa.

Kokade bara upp 5 dl vatten och 5 dl mjölk med 2 buljongtärningar, jag tog kycklingbuljong men där kan man ju ta vad man vill. Tillsatte blomkålen och hade sönder den lite med potatisstompen. Lät det bli varmt, behövde inte ens reda av för den blev som krämig ändå, tillsatte bara 2 msk hackad persillja för att få lite färg på den. Prova!

Skulle behövts idag, är - 11 gr här nu.

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards