Direktlänk till inlägg 8 september 2012
Var sugen på blåbärspaj idag och kom då på att jag sett i nån tidning att dom gjort en öppen paj med flagad mandel och vita chokladploppar på äpplen. Tänkte att det går väl till blåbär också. Var dock för lat för att kavla så gjorde en smulis men där jag först täckte blåbär och råsocker med mandelspån och i brist på vit choklad, mörka chokladflakes, (se bild) som egentligen är ett slags strössel, in i ugnen tills mandelspånen fått färg och sen på med smuldeg som gjorts på 3 dl mjöl, 1 dl socker och 150 g smör och in igen i 20 min på 200 gr. Chokladen gav en jättefin brytning och mandelspånen gav en läcker "crunch" jättegott blev det trots att flakesen inte smälte ett dugg. Kommer att göras fler gånger. Som ni ser har vi provsmakat lite och resten ska intas till körslaget tillsammans med ett gäng tjejer som är här hos Christine. Ja eller dom äter väl nere hos henne, skulle visst ha filmkväll med övernattning då några är från Sthlm och S-tälje.
När vi äter på pizzerian så har jag en favoritpasta där, Pasta palermo gjord på oxfilé, idag försökte jag mig på den själv fast med lövbiff.
Strimlade kött och rödlök, tog fram champinjoner och paprika (vit) från frysen.
Gjorde i ordning pepparkvarnen med flera olika sorters peppar och fräste lök och kött först, kryddade med salt och peppar. Tillsatte paprika, timjan, dijonsenap, soja, grädde och vatten och lät det puttra ca 5 min. Redde av med maizena. Blev minst lika god som pizzerians.
Pasta Palermo
4 port bandspagetti
Pastasås:
300 g strimlad lövbiff
2 röda lökar
300 g färska eller frysta champinjoner
salt
4 peppar (vit, svart, rosé och grönpeppar)
1 paprika, strimlad
Ca 2 tsk timjan
½ tsk dijonsenap
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
ca 4 msk maizenaredning
Koka pastan.
Strimla lövbiffen
Kvarta och skiva rödlöken och om du använder färska champinjoner ansa och skär dem i skivor.
Stek detta i smörolja tills svampens vätska kokat in igen
Krydda med salt och peppar. Tillsätt paprika, soja, timjan och dijon
Häll på grädden och vattnet och låt småkoka några minuter
Red av
Smaka ev av med mer salt och peppar
Servera med pastan och en sallad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 |
16 |
|||
17 | 18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|