Direktlänk till inlägg 18 oktober 2011
3 kg finstrimlad purjo är mycket kan jag tala om hela stora degbunken, tur vi kunde skiva purjon i matberedaren, gick på ett kick. Rev lite ost också och gjorde klart i plastpåsar en påse till varje potatisgratäng vi ska göra på festdagen är klara i frysen. Bakade 2 av 5 bröd igår också.
Dagens middag fick bli potatis- och purjosoppa när vi ändå höll på med purjo. Knaperstekt bacon i tallriken också, blev så gott. Har dill i min soppa också, tycker det blir kanon. Idag redde jag inte av den men hade matlagningsgrädde isf för mjölk. Den blev absolut inte tunn.
Potatis- och purjosoppa
4 stora potatisar
2 gula lökar
2 purjo
2 klyft. finhackad vitlök
olja
1-2 dl dill
1 liter hönsbuljong
1 dl mjölk + 2 msk mjöl, eller 1 dl grädde.
salt & peppar
Fräs potatis i bitar och lök skivad i oljan, vitlök med mot slutet
Tillsätt buljong och koka till potatisen kokar sönder
Tillsätt dill, vispa sönder potatisen med ballongvisp och red av
Smaka av med salt o peppar.
Gott var det iaf, den här är lika god kall faktiskt har nån gång gjort den kall som förrätt.
Äppelpaj till fikat sen, en vanlig smulis.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | |||
17 |
18 | 19 |
20 | 21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|