Matsedeln

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013

Veckans vegetariska

Av Neta - 6 oktober 2013 16:56

Halloumi, så gott både att grilla och staka i lite olivolja, gillar den när det blir lite frasig yta på den.

Finns tydligen öven som hamburgerost och lägger man hop 2 sånna får man en burgare.


Halloumiburgare med enkel tsatsiki




  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • olja till pensling
  • salt, peppar
  • 1 stor tomat
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 gurka
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 förp (8 skivor) halloumiburgare
  • 1–2 msk smör
  • 4 hamburgerbröd
  • 50 g babyspenat

 

  • Sätt ugnen på 225 grader. Ansa och skär aubergine och zucchini i skivor. Dela, kärna ur och skär varje paprika i 4 bitar.
  • Pensla grönsakerna med oljan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Rosta i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills grönsakerna fått fin färg.
  • Skiva tomaten. Skala och skär löken i tunna ringar. Tärna gurkan.
  • Blanda yoghurt och vitlök. Vänd ner gurktärningarna.
  • Lägg ihop ostskivorna två och två, så att det blir fyra burgare. Klappa dem torra med hushållspapper.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek burgarna gyllengula i smöret, cirka 1 minut på varje sida. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  • Lägg spenatblad, halloumiburgare, ugnsrostade grönsaker, tomatskivor och lökringar i hamburgerbröd, gärna grillade. Servera med tsatsiki

 

 

Stekt haloumi med tomatsalsa

 

 

2 tomater

1/2 rödlök

1 vitlöksklyfta

1/2 dl basilikablad

1 tsk rödvinsvinäger

2 msk olivolja

1 haloumi

salt och peppar

 

Halvera tomaterna.

Grovhacka löken.

Mixa ihop tomat, rödlök, vitlök, basilika och 1 msk olja till en grov röra.

Smaka av med salt och peppar.

Skär haloumin i tärningar och stek den krispig i resten av

oljan.

Servera osten med små tandpetare att dippa i salsan.

 

 

Grillad halloumi på tortilla

 

1 burk (ā 410 g) kikärter

2 msk olivolja

saften av 1 citron

1/2 vitlöksklyfta

salt och peppar

2 halloumiostar (ā ca 200 g)

2 avokado

2 tomater

4 tortillabröd, gärna fullkorn

ev myntablad

 

Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Häll över i en bunke och tillsätt olivolja, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Mixa till ett mos. Tillsätt 1–2 matskedar vatten om den blir för tjock.

Skiva halloumi, avokado och tomater.

Värm bröden på båda sidor i en torr stekpanna.

Grilla osten i grill- eller stekpanna i cirka en minut på varje sida. Servera bröden med ost och tillbehör. Strö gärna över lite myntablad.


 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - 2 mars 2020 18:36

Den här bloggen upphör nu

Av Neta - 6 oktober 2019 22:28

Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...

Av Neta - 29 mars 2019 09:40

  Kanske börjar skriva här ”igen”   

Av Neta - 5 april 2018 14:16

Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...

Av Neta - 2 april 2018 13:58


   Veckans smaksättare:     Fänkålsfrön har söt och aromatisk smak med undertoner av anis och dill och ingår ofta i chutneys, bakverk och vid syrning. En mycket vanlig ingrediens i indiska köket och passar också till potatis- och grönsaksrä...

Presentation

Netas matprat

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards