Direktlänk till inlägg 6 oktober 2013
Halloumi, så gott både att grilla och staka i lite olivolja, gillar den när det blir lite frasig yta på den.
Finns tydligen öven som hamburgerost och lägger man hop 2 sånna får man en burgare.
Stekt haloumi med tomatsalsa
2 tomater
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl basilikablad
1 tsk rödvinsvinäger
2 msk olivolja
1 haloumi
salt och peppar
Halvera tomaterna.
Grovhacka löken.
Mixa ihop tomat, rödlök, vitlök, basilika och 1 msk olja till en grov röra.
Smaka av med salt och peppar.
Skär haloumin i tärningar och stek den krispig i resten av
oljan.
Servera osten med små tandpetare att dippa i salsan.
Grillad halloumi på tortilla
1 burk (ā 410 g) kikärter
2 msk olivolja
saften av 1 citron
1/2 vitlöksklyfta
salt och peppar
2 halloumiostar (ā ca 200 g)
2 avokado
2 tomater
4 tortillabröd, gärna fullkorn
ev myntablad
Häll av kikärterna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Häll över i en bunke och tillsätt olivolja, citronsaft, vitlök, salt och peppar. Mixa till ett mos. Tillsätt 1–2 matskedar vatten om den blir för tjock.
Skiva halloumi, avokado och tomater.
Värm bröden på båda sidor i en torr stekpanna.
Grilla osten i grill- eller stekpanna i cirka en minut på varje sida. Servera bröden med ost och tillbehör. Strö gärna över lite myntablad.
Åtskilliga veckomatsedlar och recept ligger här. Varsågod och sök inspiration och dela med er av recepten. ...
Använder nu för tiden paddan mer än den fasta datorn. Här blir vissa tecken och smileys bara frågetecken. Tänker därför testa en annan portal och finns nu på netaave.wordpress.com. Den ersätter båda bloggar jag haft här. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 | 31 |
||||||
|